Det finaste på kanelbullens dag

kanelbulle_file_2311

Det finns en sak jag är lite känd för internt här på Solhaga och som de andra brukar skratta åt. Det är att jag bara äter den del av bullen som är godast. Mitten alltså. Vid stängningsdags i bageriet kan jag hämta kraft till det sista städet genom att hugga in rakt i mitten på exempelvis en vaniljbulle. En enda himmelsk tugga.

Just kanelsnäckor blir ofta lite torra och ointressanta längst ut. Så idag när det är kanelbullens dag och Max 11-årsdag dessutom, firar jag med att duka upp 11 stycken härliga kanelbullefiléer, enligt det här receptet.

sarawashere_2285

Sara was here. Men var nu inte oroliga över att resterna ska gå till spillo. De ska få ligga här och torka över natten så ska ni få se vad vi gör med dem i morgon…

max_laura_2245

Finaste Max, med sin minsta kusin Laura.

tradgard_2364

Och ute i trädgården hörs nu det trivsamma mullret från en grävskopa. Anders och Anders från Maskintjänst i Boberg hjälper oss att dra igång projekt trädgård 2014. Nästa vecka åker jag till Löddeköpinge plantskola för att hämta sanslöst mycket plantor som ska ner i jorden. På den här platsen ska det bli ett buskage med korneller och skuggröna som marktäckare framför. Allt för att skärma av vår privata trädgård så att vi får vila oss från allt bagerispektakel ibland.

tradgard_2362

Här ska det skapas rum med hjälp av en vintergrön ligusterhäck. Vi mjukar upp formerna också, här ska den raka rabatten få böljande konturer istället.

2 reaktioner på ”Det finaste på kanelbullens dag

  1. Kul att du kallar det för bill-filé, det heter det här med! En kollega till mig myntade uttrycket för några år sen, o sen har det spridit sig på kontoret. Och visst är det så att bullfilén är godast. Den ska sparas till sist när man äter bulle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s