Kontakt

6628_sara_kontakt

Skriv till mig på info@sarabakar.se eller följ mig på instagram @solhagasara.
Eller ring 0708-88 59 99.

Sara Wennerström
Ågatan 2
311 68 Slöinge

17 reaktioner på ”Kontakt

  1. hej!

    är dotter till ingegärd (karins yngsta dotter). mamma var förbi er idag och är imponerad över hur solhaga blir! jag hade helt missat att du har en blogg. himla kul att se vad som hänt med mormor o morfars hus! det blir supermysigt att fira jul där, kan jag garantera!

    glad advent
    lisa

  2. Hej!

    Jag är också dotter till Ingegärd och således syster till Lisa (inlägget ovan). Fick höra idag att det fanns en blogg/hemsida med bilder på mormor och morfars hus. Så fint det ser ut att ha blivit och så kul om bakugnen kan komma till användning! Varför inte bli halläningar hela veckan?

    Lussehälsn. Julia

  3. Å, vad roligt att höra från er! Och vad glad jag blir att ni tycker om det. Jag vet själv hur nostalgiskt det kan vara att komma tillbaka till ställen som man växt upp på, och har så många fina minnen ifrån. Jag går omkring ibland på Solhaga och tänker att oj, är detta verkligen vårt ställe? Det är så mycket historia i väggarna på något sätt, så som det alltid är med gamla hus. Det skulle vara jätteroligt att höra mer om Karin och Malte någon gång. Ha en jättefin jul, och titta hemskt gärna förbi!

  4. Kul att ses igår. Nu vet jag till vem jag ska vända mig när surdegen inte bubblar som den ska. Den står bara i kylen och surar…:-) Jättefin blogg!

  5. Först vill jag önska Er alla på Solhaga ett Gott Nytt År! Så är jag helimponerad Sara av ditt bakande! Jag drar mig till minnes när mamma kvällen innan stora bakdagen, satte i deg i ett stort trä kar, tråget stod på en pall framför spisen i köket. Nybakat bröd med honung på och varm choklad att dricka det var helt underbart.
    Varma hälsningar Ingegärd

  6. Vill du ha en utmaning??
    Jag är allergisk mot råg, korn och vete och äter således glutenfritt bröd. Det är dock svårt att hitta gott och nyttigt sådant. Emellanåt bakar jag lite själv men har inte möjlighet för tillfället. Googlade på glutenfritt surdegsbröd och hittade recept. Har du provat att baka glutenfritt surdegs någon gång? Om inte kanske det kunde vara en utmaning….och sedan kunde du få meddela hur det gick ;-) Blir det väldans bra kunde mamma Ingegärd komma förbi och köpa en limpa.

    H
    Julia

  7. Vördade vän!
    Har två kollektioner i mitt hjärta. Den ena är ‘Female Erotics’ och tillägnas Sara bakar. Ligger och jäser, som man säger.

  8. Hej Julia, ja det var verkligen en utmaning! Ska försöka återkomma när jag har klarat av en annan viktig utmaning, nämligen en semla för nötallergiker. Jag har faktiskt aldrig provat att baka utan gluten, men det är faktiskt många som frågar.

  9. Blivit tipsad av en kompis om din blogg, och åååhhhh vilken underbart härlig blogg du har!! Blir alldeles varm i mitt hjärta, och får massa inspiration! Här ska bakas! /Elin

  10. Hej!
    Vilken underbar sida du har! Man vill sätta igång med det samma. Får dock vänta tills vår bakugn är iordning. Under tiden samlar jag alla tips jag kan få ifrån din sida.

    Jag har några frågor. Har du något tips på en nybörjarsurdeg? När jag bakar matbröd hemma så tar det inte lång tid innan brödet blir tort. Hur förvarar du brödet?

    Här i Dalarna där jag bor har vi också lång tradition av att baka i bakugn och vart och varannat hus har en bakugn. Det vanligaste brödet vi brukar baka kallas för backubulla.
    Såg att ni använde ett fat för att få formen på knäckebrödet. Här uppe finns det stora stansar i metall för att få rätt form. Kanske vore nåt!

    Tack för att jag får ta del av ditt bakande!
    /Anna-Karin

  11. Hej, vad roligt att du också har en stenugn! Då kanske vi kan byta lite tips så småningom. Jag googlade backubulla och fick bara två träffar, men inget recept. Har du något?

    Om du vill börja med surdeg, kolla på paindemartin.se, han har bra tips på hur man kommer igång. Jag har faktiskt aldrig startat en egen surdeg, jag fick en av några vänner som jag har haft i flera år nu.

    Om ditt bröd blir torrt fort är min gissning att du har för mycket mjöl i. En bröddeg som får stora hål och saftigt inkråm är mycket kletigare än man kan tro. Titta på mina recept under ”recept: sura bröd”, där finns några enkla recept du kan prova.

    Brödet förvarar jag i tygpåse eller papperspåse i ett par dagar, sedan skivar jag och fryser ner resten. Det blir jättegott som rostbröd. Lycka till, hör gärna av dig och berätta hur det gick!

  12. Hej!

    Det här har just nu blivit min favoritsida vad gäller bakning,

    men hur ska jag börja en bra surdegskultur?

    Snälla hjälp mig, så jag kan baka brödet med hampafrön och massa annat.

    Kram
    Laura

  13. Hej Sara!

    Tack för en superfin blogg. Hittade den nångång före jul och har återkommit sen dess.
    Har själv blivit totalt biten av brödbakning förra hösten när jag köpte Heléne Johanssons bok och det finns absolut ingen återvändo till butiksbrödet. Det är så roligt att följa med dig och andra som har samma entusiasm för bakandet. Lycka till med stenugnsgräddningen!

Lämna en kommentar