Bakgrund

mama_9578
Reportage i tidningen Mama 2013.

Namn: Sara Wennerström

Född: 12 januari 1974

Yrke: Journalist, numera bagare och företagare. Driver Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge och Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg.

Familj: Gift med Ante. Vi har två barn, Max och Myra. Katten Sebastian och bruna labradoren Benny tillhör också familjen.

Bor: På Solhaga i Slöinge utanför Falkenberg. Huset som var tänkt som ett sommarboende, men som blev hela livet så småningom.

Bakgrund: Jag är journalist och kommunikatör, men har alltid haft bakning och matlagning som ett stort intresse. Det hela låg på en rimlig nivå tills min bror Kaspar skaffade en hushållsassistent från Electrolux. Och jag en Kitchen Aid. Det var runt 2007, då surdegstrenden började ta fart och vi tävlade om vem som kunde få störst hål i baguetterna. I samma veva gjorde jag ett reportage på Riddarbageriet där jag fick följa Johan Sörberg under ett nattpass i bageriet. Jag blev besatt, började baka och startade den här bloggen. 2010 fick jag höra talas om en hantverksbagarutbildning för Jan Hedh, som egentligen var endast för yrkesverksamma bagare. Jag myglade mig till en plats, och bestämde mig redan vid första kurstillfället för att vårt uthus i Slöinge skulle förvandlas till ett hantverksbageri. Solhaga Stenugnsbageri öppnade i februari 2011, och min dröm utvecklades till något jag aldrig hade kunnat föreställa mig. På den här bloggen kan du följa min resa från vilsen amatör till SM-vinnare och numera rådgivare genom Eldrimner för andra som vill ha hjälp att starta och driva bageri.

Om bloggen: Kanske finns det en del felaktigheter i mina tidigare recept, det finns så mycket som jag inte visste från början och som jag lärt mig under alla de här åren. Man får se det lite som ett tidsresa. En sak du kan tänka på är att alltid vara uppmärksam på vattenmängden i recepten, det kan variera beroende på vilket mjöl du använder. Bloggen har drivits helt utan betalda samarbeten, jag har haft den enbart som en hobby och därför uppdateras den inte heller riktigt så ofta som under de första åren. Bloggen är mitt sätt att hålla kontakt med alla er som bakar och är nyfikna på hur livet ser ut här på Solhaga. Hoppas du hittar massor av inspiration här, hör gärna av dig om du undrar något eller har önskemål om innehållet!