Vad skulle jag göra utan mamma? Inte så här mycket i alla fall.

Nu har vi hållit på med köket sedan i oktober, och jag börjar få nog. Jag har väldigt svårt för oavslutade projekt. Nu får det ta mej tusan bli färdigt, sa jag till mamma, och då följde hon med till Solhaga. Hela helgen har hon lagat mat och lekt med barnen, medan jag och Ante har arbetat. Vi har tvättat den gamla pärlsponten vi hittade när vi rev fula 80-tals-taket. Vi har duttat på alla kvisthål med shellack. Vi har skrapat axlarna trötta i hallen och målat tak så våra nackar nästan gick av. Vi har planterat om 17 pelargoner och ett lagerbladsträd och sått 127 solrosfrön i små byttor. Målat hela hallen i gröngrått och järnoxidrött. Oljat foder till bakstugans nya fönster. Spelat tennis i Slöingeskolans idrottshall. Kört skräp till container och städat hela huset inför det stora påskfirandet nästa helg. Och faktiskt haft riktigt roligt under tiden. Vi älskar det här huset, så är det bara.

Men utan de små fina pauserna hade vi aldrig fixat det. Jag och mamma gick till Antikstället och köpte lite möbler till barnens rum. Det var strömavbrott och vi fick låna en ficklampa. Just som vi skulle gå föll ljuskäglan på några tekoppar från Rörstrand och jag föll pladask. När vi kom hem invigde vi dem. Och så hittade jag resterna av den här i frysen.

3 reaktioner på ”Vad skulle jag göra utan mamma? Inte så här mycket i alla fall.

  1. Just hemkommen med en väldig lust på att fixa iordning här hemma (det där med oavslutade projekt…), hugga tag i jobb och nya recept, gräva i landen. Och inte minst komma över till er och inspektera alla avslutade solhaga-projekt. Låter fantastiskt! Jag väntar med spänning på när jag får köra en provrunda både i bagarstugan och på engelska spisen…

    Pratade föresten med min lilla farmor om det här med bak på Solhaga. Det skulle nog fungera att köra ner henne hit en dag, ta några timmar i bagarstugan och ha lite mysigt. Skulle vara fantastiskt roligt. Tror du vi kan få till det framåt våren?

    Kram på dig och resten av familjen!

  2. ojoj… jag som bara funderade på att baka lite nån dag i veckan blev sittande framför datorn och läste allt om husfix och stenugn.

    Den här bloggen åker in bland favoriterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s