Midsommarsnaps med fläder och citron

flader_08937

Fläderfestligheterna fortsätter! För nu gäller det att passa på innan trädet på andra sidan Ågatan har blommat klart. Inför sommaren har jag släppt det mesta av arbetet på Borgmästargården, men två viktiga uppgifter har jag fortfarande kvar – bokföring och smaksättning av snaps. Jag tar båda på största allvar.

sprit_flader_08947

Borgmästarns snaps med fläder och citron
20 fläderblommor
1 ekologisk citron
750 cl brännvin special
cirka 1/2 dl sockerlag

Varva fläderblommor och skivad citron i en burk med lock. Häll över det mesta av brännvinet, spara 1/3 att späda med.
Låt stå i två dagar.
Sila genom ett kaffefilter och späd med resten av brännvinet till lagom stark flädersmak.
Koka en sockerlag på hälften socker, hälften vatten.
Smaka av med sockerlag till lagom sötma.

borgmastarsnaps_08965

Vilken fin gyllengul färg den fick.

tilda_mathilda_3890

Idag blev det hejdå-fika med Tilda och Ante för vår käraste Mathilda som varit med oss på Solhaga alla fem sommar sedan vi startade. Nu är hon färdigutbildad personalvetare och ska jobba vidare på Proffice. Så roligt det har varit att följa denna tjej från gymnasiet till början på det riktiga vuxenlivet. Jag blir helt blödig när jag tänker på henne och alla andra fina som kommer och går på det här stället. Jag har dem till låns en tid och sedan flyger de vidare. Men de kommer tillbaka och fikar, och det är fint.

kylen_0283

Och i kylen är det knökfullt, för imorgon är det midsommarafton! Både Solhaga och Borgmästargården har öppet imorgon 8-13, midsommardagen är det stängt i Falkenberg, men öppet här på Solhaga 8-15. Och vi bara längtar efter att få träffa alla våra fina sommargäster igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s