Max gästbloggar: Mellanmålspannkaka

Först ett varmt och stort tack till alla människor från olika håll som hör av sig med hejarop och lyckönskningar. Jag tror aldrig jag har upplevt ett så fantastiskt stöd i hela mitt liv. Både jag och Ante behöver det verkligen. Även om vi förverkligar en dröm är det långt ifrån glamouröst att balansera på stegar med kofot i halvdunkel med blåtira och rivsår från rostiga spikar. Då är det väldigt skönt att tänka på att det finns fler än vi som tror på det här.

Våra stackars barn får klara sig själva rätt mycket. Max har till och med börjat laga mellanmålspannaka på eget bevåg. Han vill väldigt gärna dela med sig av receptet, så här kommer det:

Mellanmålspannkaka, 2 st
2 ägg
2 dl mjöl
2 msk socker
3 dl mjölk

Vispa ihop allt i en skål. Sätt på stekpannan och lägg i en rejäl klick smör. Häll hälften av smeten i pannan och vänta en stund. Vänta först till pannkakan har stelnat lite. Sedan puffar du ihop den, det är viktigt att den blir som en skrynklig klump.

Sedan lägger du upp pannkakan på en tallrik och strör över rikligt med socker. Det är meningen att alla ska äta från samma tallrik. Max bjuder sin bästa kompis Alex.

4 reaktioner på ”Max gästbloggar: Mellanmålspannkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s