rättsmedel för snarkning cialis Sun utslag rättsmedel viagra rättsmedel ordbok

Chokladpavlova med färska hallon

Kakdrottningen Mette från Getinge är specialist på maräng, där klår hon mig med hästlängder. Här är hennes variant på chokladpavlova:

Marängbotten
7 ekologiska äggvitor
5 1/4 dl strösocker
saft av 1/2 citron
2 msk kakao
50 g mandelspån

Topping
4 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 liter färska bär

Sätt ugnen på 130°. Blanda äggvita, strösocker, salt och citronsaft i en torr rostfri bunke. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65°. Den ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält. Ta av marängerna från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.
Blanda försiktigt i kakao och mandelspån. Skeda ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter, den ska vara lite seg i mitten.

Vispa grädden och blanda med florsocker. Bred ut över marängbotten och strö över färska bär och lite extra florsocker.

Lämna en kommentar