Hur ska det gå?

surdegslapp_0498På måndag ska jag och min bror Kaspar till Tvååker och lära oss baka i stenugn. Förberedelserna började redan i söndags. Jag har gjort russinjäst för att få fram en levain, och nu är det dags att sätta degen till Saras suraste rågbröd. Vissa moment måste göras söndag morgon när jag är på tjejhelg i Torekov och jag försöker förbereda min man Ante på att han måste rycka in. Han har bara bakat en enda gång i sitt liv, och då blev det inte bra (wienerbröd). Nu har jag mätt upp mjöl och ställt fram sil med handduk, och skrivit instruktioner som jag verkligen hoppas att han begriper sig på. Fast när jag läser min lapp inser jag att det här kan gå precis hur som helst.

2 reaktioner på ”Hur ska det gå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s