Murare, finns dom?

För att min dröm om en Solhagajul med stenugnsbakning ska bli verklighet behövs en murare. Jag har letat överallt. Med ljus och lykta. Tjatat och frågat. Bokat in en murare som aldrig dök upp. Det verkar mycket lättare att få hit typ Björn Borg för en vänskapsmatch i Slöingeskolans gympasal än att hitta någon som kan fixa min ugn.

Så gick Ante till Slöinge pizzeria i fredags för att hämta de obligatoriska fredagspizzorna. Träffade på en granne och pratade en stund om ditt och datt. Kom hem och berättade att båda hennes bröder är murare. Och att någon av dem nog kan hjälpa oss. Jag vågade inte tro att det var sant.

Men i dag kom Roger och det verkade som om han faktiskt fanns på riktigt. På tisdag ska han att mura upp det trasiga hörnet, laga en spricka i ugnen och sätta fast luckorna och kaminen som vi hämtade i dag på Nackagårds snickeri och byggnadsvård. Det finns bara ett problem, och det är kylan. Han kommer inte kunna putsa murstocken förrän det blir plusgrader. Å andra sidan kanske det går att elda ändå, vi får se hur det ser ut när han är klar.

Ni kanske undrar vad man ska med en kamin till när det står en stor bakugn i stugan. Men faktum är att bakugnen inte ger ifrån sig så mycket värme, man får tydligen elda på ett bra tag om den ska ha någon effekt. Här har det en gång i tiden stått en tvättgryta, eller möjligtvis en grisagryta som det kallades förr i tiden när man kokade potatis till grisarna samtidigt som man värmde upp bakstugan.

Luckorna som ska muras fast är nytillverkade.

Jag älskar min lilla kamin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s