Bakspänningen stiger, i morgon smäller det

Oj oj oj, här är premiärnerverna på helspänn. I morgon ska det eldas i bakugnen för första gången sedan 1960-talet. Jag har köpt träflis, svetshandskar och en specialkrok som Wiklunds järn i Falkenberg böjde till åt mig. Med den kan man peta plåtar fram och tillbaka i ugnen. Jag har fejat och skurat ute i bakstugan, satt fram fåtöljer och filtar och koppar till varm choklad. En helt ny brandsläckare och brandfilt är också på plats men jag hoppas innerligt att de inte ska komma till användning. Ante och jag har precis varit ute och proveldat i kaminen för att se om röken kom ut genom skorstenen. Det gjorde den.

I morgon kommer den så kallade Föräldragruppen hit, vi blir åtta barn, åtta föräldrar och minst två hushållsassistenter (för som av en händelse råkar flera i gruppen, till exempel Filmstjärnan och Huskorset, vara väldigt glada bagare). Nu ska jag gå och mata surdegarna.

3 reaktioner på ”Bakspänningen stiger, i morgon smäller det

  1. Ser ut som ni haft en fantastisk jul! Är nu tillbaks på västkusten efter en jul som vart den bästa på länge tror jag minsann. Det trots fläng och åkande på snöiga vägar. Det enda jag saknar nu är snön som låg och ligger djup i de småländska skogarna…

    Väntar med spänning på rapport från morgondagens premiär! Här kör vi ikväll light-bakning med fröig filmjölkslimpor (jag till nyår) och snabbsurdegs-baguetter på manitobamjöl (maken till morgondagens frukost). Det senare ett recept som provbakats till perfektion av makens australiensiska kock-kollega. Inte lika spännande som er premiärbakning, men helt ok efter julens matkoma…

    Hälsa hela familjen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s