I dag packar vi skridskor, muggar, filtar, varm choklad, ved, tändstickor, ketchup, senap, korv och nybakta korvbröd. Det är svinkallt och vi ska till Knobesholm och åka ut till den lilla ön i mitten av sjön. Korvbröden jäste jag i källaren över natten (6°C).
Enkla korvbröd, cirka 26 st
500 g mjölk
50 g rumsvarmt smör
30 g jäst
800 g mjöl
15 g salt
Lägg allt i degblandaren och låt gå i 10 minuter. När degen vilat i en halvtimma, väg upp bitar på 50–55 g och forma till avlånga korvbröd. Ställ dem kallt över natten (12–16 timmar). De jäser ungefär till dubbel storlek. Grädda i 225°C i cirka 10 minuter.
Och korven då? Korven!!! Stånkad av husfar? Mor Tuta?
Var det vintervackert i Knobesholm? Mycket snö? (Mer än i city-falkenberg vill säga) Funderar nämligen på att lägga en plåtning där i nästa vecka. Fotade ni något idag får du jättegärna skicka över någon bild till mig. Föresten, har ni skrivit samman något? Jag börjar få ihop en synops. Tänkte försöka få iväg det efter trettondagen.
Kram från korvstånkaren
Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.