En bra födelsedag

Lyxfrukost till herrn. Små dinkelbröd, croissanter, två sorters marmelad, och en herrtidning med lite ärtiga damer från 1958.

Dagen började med bake-off. I går satte jag nämligen in färdigjästa små dinkelbröd och croissanter i frysen, för att få till en riktigt lyxig frukost till Henrik som fyller 44 idag. Gräddningstiderna på frysta bröd blir något längre än vad receptet säger, jag lät dinkelbröden vara inne i 5 minuter på 250° och sedan 20 miuter på 200°. Croissanterna gräddades i 25 minuter på 200° i varmluft, men det hade nog räckt med 23.

Efter frukosten gick vi ut och lekte med barnen på skolgården, det var den första varma vårdagen och alla träd var helt illgröna i kanterna. På vägen tillbaka hälsade jag på våra nya grannar, Anna och Daniel som har flyttat in i gamla järnvägshotellet på andra sidan parken. Vi var faktiskt där själva och tittade när det var till salu. Det är ett helt fantastiskt hus, som kommer att bli pensionat från och med juni. Restaurangköket är anpassat för 200 personer, och riktigt så stort behöver det inte vara om man ska servera frukost och enklare måltider. Därför fanns det en hel del saker som de ville bli av med, bland annat en 30-liters Bjørn degblandare, ungefär en sådan som jag hade tänkt skaffa mig. Jag slog till direkt. Och när jag ändå var igång lade jag även vantarna på en låååång rostfri bänk där jag ska diska alla mina lätt inoljade plastlådor, mina välmjölade jäskorgar och annat som blir kladdigt när man bakar frukostbröd till pensionatgäster.

Det är så konstigt att jag är ute och går en söndag i Slöinge och kommer hem med en degblandare och en diskbänk. Man kan nästan tro att det var min födelsedag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s