Fiskefilet de luxe

Det blev dansk frokost till middag ikväll. Vi håller på att ”äta upp frysen” som det heter, och längst in hittade jag en påse Alaska Pollock. Inte så väldigt upphetsande kanske, men som tur var hade jag sparat ihop till ett eget lyxigt ströbröd med smulor från alla mina bak. Det blev helt fantastiskt knapriga filéer, mycket krispigare än med vanligt ströbröd. De rara smulorna fäste väldigt bra på fisken trots att det var väldigt olika storlek på dem.

Gör så här: Ta några tunna vita fiskfiléer, till exempel rödspätta eller Alaska Pollock, och torka försiktigt av med hushållspapper. Vänd filéerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg med salt och peppar i, och till slut i ströbröd. Hetta upp rapsolja i en rejäl stekpanna, jag brukar fylla upp den 1-2 cm. När det börjar puttra, lägg i filéerna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Låt rinna av på en bit papp och servera på en skiva Dansken med remouladsås, citronklyfta, öl och snaps.

2 reaktioner på ”Fiskefilet de luxe

  1. Herrejesus, vad gott! Sådana här inlägg gör du bara för att retas. Eller går jag in på din blogg bara för att pina mig själv? Nä, för att planera allt smask jag ska äta om några veckor- Sara bakar är underbar för att sätta fantasin igång!:D
    Kram och tack för i lördags!

  2. hallå ,jag skulle leta reda på ditt telefon-nummer och hittar dig i ett fantastiskt hus med bröd och annat.kan inte låta bli att se din imitation av en viss hemkunskapsfröken framför mig….mjöleh…haha.hoppas att ha vägarna förbi i en framtid. allt gott så länge! xxx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s