Det nya livet, dag 81

Hur går det med bageriet egentligen, är det många som undrar. Här kommer en liten uppdatering på vad som har hänt under de två månader som gått sedan förra rapporten.

I oktober var Andreas och Oskar från Skanska Direkt där och gjöt golvet, sedan kom Kjell från Stadax och slipade så att det blev alldeles blankt och fint. Nu jobbar snickarna JB och Peter på ute i bageriet, och har de senaste fem veckorna fixat tak, ytterväggar, isolering, fönster och dörrar. I grevens tid, får man säga, för det är fruktansvärt kallt nu. Som tur är finns kaminen på plats där inne och funkar både som värmekälla och slutstation för diverse träbitar. Nu börjar arbetet med innerväggar, el och ytskikt. Jag har gjort om ritningen säkert hundra gånger, men snart är det kört. I dag fattade vi beslut om att flytta kylrummet för att utnyttja hela huset maximalt. Varenda kvadratcentimeter behövs.

Följ med in på en liten rundtur, vi går in genom dörren längst upp till höger på ritningen:

Jag är väldigt glad att inga större problem dykt upp än så länge. Det är mest bara smådetaljer, som i dag när vi upptäckte  att Trarydsfönster har något slags mässingsliknande beslag som standard. Helt plötsligt svävade en inte så välkommen ”lyxkänsla” över det hela. Missförstå mig inte, jag älskar glitter. Jag samlar på glamour och har flera lådor på vinden med paljettklänningar, leopardmönstrat, fjäderboor, smycken, peruker och annat. Men guldfärgade beslag i bageriet går bara inte. Jag får göra örhängen av dem och lägga i glamourlådan.

Glada miner när vi kommit över mässingschocken och fattat beslut om att byta till gamla beslag.

Annars har det här varit en ganska typisk dag – jag har pluggat bokföring, packat upp flyttlådor, skrivit ut nya ritningar, köpt kylmonter på Blocket, letat efter transportbil och haft första träffen med min otroligt trevliga mentor Birgitta Henning som ALMI har hittat åt mig. Hon är organisationskonsult och det ska bli väldigt spännande att se vilken nytta jag kan ha av hennes stöd och erfarenhet.

I Gourmet.

Andra spännande saker som har hänt senaste tiden är att jag har hittat inte mindre än TVÅ jättefina medarbetare som ska vara med mig under nästa år. Uppmärksamhet i media har jag fått också, i senaste numret av Gourmet och i Viktväktarnas utskick förra veckan. Där står det att vi ska öppna i januari, men riktigt så snart blir det nog inte tyvärr. Jag räknar med att det blir officiell öppning 1 mars, men att vi tjuvstartar redan under februari. Lagom till semlorna…

EU-skylten är på plats, tack vare Länsstyrelsen.

3 reaktioner på ”Det nya livet, dag 81

 1. Vilken fantastisk resa du/ni gör!
  All lycka!
  Och så har jag en fråga. Läste om dina karlsbaderäventyr och tänkte på saffransbullar. Bakar du lussebullar på din karlsbaderdeg eller på det gamla vanliga vetes/kungsörnenpåsenbaksidesättet?

  /Anna-Karin

  1. Hej Anna-Karin, tack! Hittills har jag bakat lussebullar med kesella i för att få en saftigare deg, men i år ska jag prova en ny variant. Jag återkommer med recept!

 2. Roligt med uppdatering! Kanske kan få en smygtitt på ritningen nån dag…
  I år kommer jag att testa surdegs-lussebullar. Spännande! Får förhoppningsvis hem min nya, större assistent i veckan och blir så pass bra efter op att jag kan dra igång med bakandet igen nu!
  Vi syns och hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s