Ny butik på Mostorps gård

Man kan bara konstatera att Slöinge med omnejd håller på att bli ett matcentrum av rang. I dag var det premiär för Mostorps gårds nya gårdsbutik, som ligger bara ett par kilometer från Solhaga – på gamla E6:an mellan Slöinge och Getinge. I vintras var jag och hälsade på, vilket ni kan läsa om i det här inlägget. Då var det vinter och kallt. Peter von Braun som driver gården visade runt i ett gammalt uthus med kala väggar och fönster igenspikade med plywoodskivor. Projektet har många likheter med mitt eget, fast det är större.

I eftermiddags klev vi så äntligen in den splitternya delikatessbutiken, där metervis av gårdens egna charkdelikatesser låg uppradade jämte fina ostar från Danmark, färska grönsaker, marmelader, choklad och så vidare. Det var så fint att jag blev helt stum. Och hungrig. Tänk att vi som flyttade från Göteborg med Stora saluhallen runt hörnet kan köpa mat med precis samma höga kvalitet här mitt ute på landet.

Peter von Braun är nöjd och jag förstår honom.

På grillen denna afton: ekologisk entrecote från Mostorps gård med lite olivolja, rivet citronskal och färsk dragon från trädgården. Och så lite kryddsmör med vitlök och persilja samt sallad från Ugglarps Grönt.

Så här idylliskt kan man ha det precis innan man upptäcker att barnen och deras kompisar har varit inne i bageriet, knyckt 16 paket MER i olika smaker, hällt ut alternativt druckit upp innehållet, pangat förpackningarna och spritt ut dem på gatan framför bageriet. Jag kan säga att de fått sig en avhyvling av den sorten man minns i resten av sitt liv. Men nu är vi vänner igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s