Ska bara riva vinden först

Snart ska jag blogga om Jan Hedh, briocher och berlinermunkar med skogsbärssylt. Måste bara riva vinden först, för på måndag börjar bygget. JB och Peter kommer tillbaka och ska ordna så att familjen Wennerström inte längre behöver bo i ett skrotupplag utan varmvatten. För så har vi faktiskt haft det under det här året då allt fokus har legat på bageriet.

Ante har redan hållit på i några timmar med att bräcka loss spånplattor och kasta ut gullfiber genom fönstret. Själv har jag just avslutat ett 12-timmarspass i bageriet, så nu är det bara att hugga i och bära skräp. I såna lägen gäller det att ha en målbild.

Så här det ser ut i personalrummet ovanpå Solhaga Stenugnsbageri. Förhoppningsvis får vi något liknande färdigt innan jul. Vi behåller det gamla slitna 100-åriga golvet, och klär resten i råspont som målas med ljusbeige linoljefärg.

Max och Myra ska få riktiga rum, och vi ska dessutom inreda en liten ateljé där Myra kan härja med sina papper och penslar, hon som ritar och målar nästan hela tiden. Nu hoppas vi väldigt mycket att bygglovsansökan för takkuporna går igenom och att golvet håller för ett badkar.

En reaktion på ”Ska bara riva vinden först

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s