Solhaga i White Guide Café

fika2_w

Idag blev det officiellt – Solhaga Stenugnsbageri är ett av Sveriges 263 bästa caféer enligt White Guide. Mästerligt bröd i mysig miljö, lyder omdömet och vi har fått 31 av 40 poäng, vilket placerar oss som det bästa caféet i hela Halland. Jag nästan svimmar av stolthet! Imorse väcktes jag av sms från Radio Halland som sedan ringde upp för att prata om varför vi fått denna stora ära och vad det betyder för oss. Det kan ni lyssna på här, 1 timme och 42 minuter in i programmet.http://sverigesradio.se/embed?url=http%3A%2F%2Fsverigesradio.se%2Fsida%2Favsnitt%2F379544%3Fprogramid%3D4380

Min drömfika är en helhetsupplevelse som består av många små viktiga detaljer. Dofter, smaker, ljud och vackra ting som väcker känslor och minnen.

fika_bakverk_4337

Bakverk på äkta smör, mjölk från Wapnö, mjöl från Berte Qvarn, och de finaste nötterna och Valrhona cholklad. Mina favoriter på Solhaga är kardemummabulle, toscabulle och pain au chocolat.

bricka_kopp_4348

Varma drycker serveras i udda porslinskoppar på en lite rostig nysilverbricka från Antikstället här i Slöinge.

guldkopp_4343

Varför köpa nytt från en fabrik när det finns en skatt att hämta från på Lettlandshjälpen, Antikstället och Prästgården 101 som ligger alldeles runt hörnet? Ibland kan jag sitta och titta på det vackert slitna porslinet och undra vem det var som hade det innan. Vilka samtal har förts över just den här koppen?

blomma_kanna_4358

Allt porslin är udda, men det genomgående temat är vitt, svart och guld. I kombination med de här nyplockade pionerna Festiva Maxima från trädgården blir det sagolikt.

Ikannor_4350

Vi har laddat för sommaren med massor av nya kannor. Snart ska de fyllas med kaffe från Slöinge Kafferosteri, te från Theodor Paris eller kanske Valrhona choklad.

kanna_villaretro_4357

Tur att jag har min svägerska och personal lopper AlexandraVilla Retro, som förser mig med alla dessa vackra ting. Tack till henne och alla ni andra som på olika sätt hjälper oss att göra Solhaga till en lyckoupplevelse – inte minst alla ni underbara som kommer hit och fikar. Och grattis till mina halländska kollegor som också är med i caféguiden: Falkmanska caféet och Stålboms konditori i Falkenberg, Broktorpsgården och Chokladverkstan Skånskan i Halmstad och Komin diversehandel & kaffebar i Varberg.

Nu ska jag måla en stund på bygget, hänga tvätt, packa ihop lite badkläder och annat, för i eftermiddag åker jag, Ante, Max och Myra till Rhodos på vår årliga ladda-inför-högsäsongen-vecka. Hoppas att det finns champagne på flygplanet. Kram på er!

12 reaktioner på ”Solhaga i White Guide Café

 1. Grattis! Så himla roligt men inte så förvånande! Ert lilla bageri är en riktig pärla.

  Jag fick i dag klartecken på ett litet sommarcafé i min butik. Något som jag tycker ska bli kul. Inget storslaget men ändå mysigt och förhoppningsvis gott.

  Vi åker på vår ladda-vecka den 15 juni. Jag ska absolut dricka bubbel på planet, detta trots att det är kl 07.00 ;-)

  Kram kram

  1. Hej Malin, vad roligt att du ska ha café! Du är ju så duktig på att baka, så det blir säkert hur bra som helst. Ser fram emot att komma förbi en tur någon gång i sommar när jag behöver en paus från mina egna bakverk… hoppas du har det toppen på Rhodos, kram!

 2. Stort grattis!! Det är ni verkligen värda, då era bakverk är så himla goda och miljön är ju underbar. Ha en skön semestervecka!

 3. Grattis! Så kul, det är ni minsann värda, bara älskar ert Solhaga!
  Inte många veckor till jag får njuta av nybakt och gott kaffe igen!

  Härligt med semester, kom själv hem från Mallorca igår efter en härlig vecka med sol & bad…

  Rhodos har jag varit på 8 ggr- helt underbart!

  Må så gott Hälsar Gizze

  1. Tack snälla Gizze, det verkar som vi gillar samma öar, för Mallorca är också en storfavorit! Kram och glad midsommar!

 4. Åh grattis! Vi hittade till cafét efter det att vi smakat ert bröd på Falkenberg Strandbad! Nu blir det ett besök hos er varje gång vi har vägarna förbi ner i Halland!

  Kramar från Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s