Det blev ett hus!

gard_fore_2128

Den 17 april 2011 tog jag den här bilden från vårt sovrumsfönster på Solhaga. Vi hade precis öppnat bageriet och börjat planera för hur innergården skulle se ut. Vi ritade linje där gränsen mellan grus och gräs skulle gå, och borta vid bilen tänkte vi oss ett litet skjul för redskap och annat.

gard_efter_4387

Men så gick det som det gick. Det visade sig att bageriet snabbt skulle växa sig större än vi väntat oss, och att ett skjul inte skulle räcka särskilt långt. Så tre år senare blev det en byggnad med en bottenplatta på 54 kvadrat ungefär. Vi hade tänkt ha det klart till 1 juni, men det blev en lite försenat sådär som det brukar bli. Med stor möda har vi och alla fantastiska hantverkare jobbat som dårar de senaste veckorna för att få det färdigt lagom till att den riktiga högsäsongen börjar nu till helgen. Det är därför jag har varit lite frånvarande här på bloggen den sista tiden. Helt färdigt blir det i höst när tegel ska läggas på taket.

huset_4373

Allt är inte färdigmålat, men jag kan inte låta bli att möblera. Den ena halvan av huset blir gästlägenhet och personarum med kök och badrum, och kontor för Ante de dagar han jobbar hemma. Äntligen fick vi användning för våra möbler från det gamla citylivet i Göteborg, ellipsbordet och sjuanstolarna i valnöt. Passar fint till köket som heter Nodsta, från IKEA.

lampa_4376

Jättefina lampor i svart bakelit med textilkablar från Byggfabriken. Glödlamporna hittade vi på Fynda i Falkenberg.

gastwc4365

Gästbadrummet har golv från Marrakesh Design, mönstret heter Oslo Amour. På väggarna har vi satt matt vitt kakel från Svenska kakel, 10×15 cm, med mörkgrå fogar.

huset_kommod_4371

Kommoden har vi köpt för 150 kr på Antikstället i Slöinge. Sedan har vi satt en stenskiva i svart granit och handfat från Hafa ovanpå.

spegel_lampa_4366

Ovanför hänger en gammal spegel från min kompis Johannas butik, Grenna Retro i Gränna. Lampan heter Blomberg och kommer från Byggfabriken. Så fint att man nästan vill flytta in här i stället…

huset_wxc_4380

I den andra halvan av huset finns allt det där som vi har saknat till bageriet. Frysrum, lager för råvaror och en stor toalett för rörelsehindrade måste man till exempel ha. Givetvis med samma golv från Marrakesh som i bageriet, mönster Florence Smoke.

tvattstugan_4381

Ser inte så mycket ut för världen kanske, men för mig är detta nästan det bästa med huset. En tvättstuga och omklädningsrum för mina fina medarbetare, som äntligen slipper dela toalett med kunderna och nu kan duscha i lugn och ro efter jobbet!

forklade_4378

Och för mig betyder detta att jag inte behöver släpa hem säckvis med mjöliga bagarkläder in i vårt hus varje dag. Till exempel butiksförklädena som min snälla mamma har sytt åt oss av detta ljuvligt fina linnetyg från Gårda Textil i Göteborg. Ja jösses, inte trodde jag när bageriet öppnade att vi som mest skulle vara tolv personer som jobbar i högsäsong. Men så är det, just nu är vi tre bagare och tre i butiken varje dag hela veckan.

solhaga_tidningar_4392

Vi har fullt med fikagäster i trädgården och på verandan hela dagarna, mycket tack vare om att det står så mycket om Solhaga överallt just nu. Många nya kunder hittar hit.

solhaga_tidningar_4391

Jättefint reportage om vårt hem i Lantliv, om Solhagas bullar i Allt om Mat, vi finns med i nya upplagan av boken Halländska gårdsbutiker & caféer, Falkenbergs tidning Utsikter och så White Guide Café förstås.

bagerikattenpojken

Något otippat har vår älskade latmask Pojken blivit en riktig Solhagakändis…

pojken_4394

…omnämnd både i White Guide Café och tidningen Utsikter.

9 reaktioner på ”Det blev ett hus!

  1. Wow, vad fint och stort! Nu när vi flyttar tillbaka till Sverige efter sex år i USA kanske vi får möjlighet att komma och prova bakverken!

  2. Men så fint! Att ni hinner….helt otroliga är ni! Vad kul :)
    Ses om nån vecka, då kikar jag in på en fika…/ Gizze

  3. Hurra hurra så fint!!!! Och håller med om badrummet, lätt att man skulle vilja bo där! :-) Bra kämpat, nu är ni i mål (tja, jag vet att det garanterat är massa kvar att fixa men ta en ”i mål-feeling” just nu under högsommaren och ta tag i resten till hösten) Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s