Lang & Co vintagebutik i Falkenberg

annelang6G8A5137

Idag har jag varit på nyöppning av det ljuvligaste ställe som tänkas kan. Minns ni Prästgården 101 i Slöinge, vintagebutiken som jag skrev om ganska ofta för några år sedan? Det var Anne Lang och hennes man Thomas Nygren som bodde där då och drev butik. Lika ledsen som jag blev när de flyttade och lade ner, lika lycklig blev jag idag när jag klev innanför dörren till Lang & Co. Jag tog med bröd och salt, som brukligt är vid inflyttning. Och bakelser från Borgmästargården, för extra energi behövs alltid till den som har jobbat hårt inför en öppning.

butiken6G8A5106

Butiken påminner om Prästgården 101, fast lite mer färgstark och brokig. Så egensinnigt och stilsäkert, överdådigt och med otaliga detaljer att upptäcka. Flera andra kunder som kom in medan jag var där sa exakt samma sak – man blir ju LYCKLIG av det här stället! 

anne_fjadrar6G8A5139

Anne är konstnär och jobbar till vardags på Region Hallands konst & kulturavdelning. Så till att börja med har butiken bara öppet ”på lördagar 11-14 och ibland andra tider. Kort sagt när vi hinner.” Anne berättar att hon planerar att ha öppet lite mer kring stora högtider och i sommar naturligtvis, då det här kommer att bli ett schlaraffenland för shoppinglystna sommargäster.

guldrosorna6G8A5111

Anne är en mästare på förtjusande röriga stilleben. Butiken är ett hopplock av saker hon samlat på sig under åren. Kläder, smycken, böcker och allsköns prydnader. Och hennes egen konst förstås, som synes på väggen bakom guldrosorna.

skor6G8A5113

Så fina skor! Inte min storlek tyvärr, så det blir någon annan lycklig som får glida runt i dem.

vantstol6G8A5128

Skön fåtölj för den som väntar på att vännen ska träda ut ur provrummet och mannekänga.

brosch6G8A5132

Smycken och små rara ting, vackert uppradade i terrakottaskålar.

faglar6G8A5124

Flyttfåglar redo för nya hemtrakter.

butiken6G8A5107

Flera kunder frågar om Anne tar emot saker för försäljning på kommission. Nej, blir svaret, men hon kan tänka sig att köpa saker av högsta vintagekvalitet.

skrivmaskin6G8A5123

Föremål som varit av betydelse för någon. Vad skrevs på tangenterna? Vilka vinflaskor öppnades? Vad sågs genom de tonade glasögonen? Tankarna vandrar, och det är just detta som är det fina med den här sortens affär.

cigaretter6G8A5142

Vem är du, eller vem vill du vara? Jag får lust att ta på mig scarf och pärlor och börja röka smala cigaretter ur ett vackert etui.

denlillehavfrue6G8A5118

Men som den halvdansk jag är faller jag till slut för den lille havfrue, som ska få bo på mitt skrivbord i rosenrummet på Solhaga.

storgatan6G8A5145

Butiken ligger på Brogatan 4, i korsningen till Storgatan bara ett stenkast från Borgmästargården.

langoco6G8A5102

Risken är stor att jag kommer att hänga där ganska ofta. Vi kanske ses!

8 reaktioner på ”Lang & Co vintagebutik i Falkenberg

    1. Fast bra ändå på något sätt, för då blir Falkenberg en ännu mer given lördagsutflykt framöver!

  1. Åhh så roligt det ska bli att besöka nya butiken:) Har verkligen saknat Prästgården 101 si Slöinge som verkligen var en härlig inspirationskälla. Önskar lycka till med nya butiken!!!!

    1. Ja, visst var det en helt underbar butik, det var en sådan lyx att ha den så nära. Hoppas du gillar Annes nya!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s