Björnbärsgrotta

björnbärsgrotta_1325Vi är nyss hemkomna efter en inte särskilt harmonisk familjeutflykt där Max spelade ut hela sitt register av svår dramatik som straff för att jag glömt packa ner simfötterna (»jag haaaatar er, nu går jag och äter en giftig svamp… nu har jag ätit svampen, om ett par minuter är jag dööööd«) och Myra tog vid med ytterligare gap och skrik efter att hon fick skäll för att ha hällt ut alla nyplockade björnbär i vattnet för att frigöra en rolig burk att gräva i sanden med. En burk som hon för övrigt också slängde i sjön, vi såg den guppa och blänka långt ute i vattnet på sin färd mot andra sidan.

Nåväl, nu sluter vi fred och äter björnbärsgrotta. Den här kakan är som en hallongrotta, fast stor och med björnbär. Och om du har folk i din närhet som gillar att kasta björnbären i sjön går det alldeles utmärkt med hallon i stället.

Pajdeg
150 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Fyllning
4 dl björnbär (eller hallon)
lite socker

1. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Smält smöret och blanda ner.
2. Tryck ut i en springform, ca 24 cm i diameter.
3. Lägg på bären och strö över valfri mängd socker.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 25 minuter.
5. Pudra gärna lite florsocker över när pajen svalnat och servera med vispad grädde.

En reaktion på ”Björnbärsgrotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s