Morgonsur med solros

Morgonsur med solrosfrön.

En av den här semesterns stora frukostfavoriter är Pain de Martins sommarbaguetter. Min egen variant innehåller surdeg, och jag klipper den gärna i fyrkanter med sax. Perfekt om man inte orkar hålla på med degblandare, men ändå vill servera något lyxigt till frukost.

På kvällen blandas
5 g jäst
3 dl vatten
2 dl vetesur
2 tsk havssalt
8 dl mjöl (ca 450-500 g)

Rör om ordentligt och låt jåsa i en bunke i kyl över natten. När du går upp nästa morgon, sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degen och vält ut den på ett mjölat bord. Forma försiktigt till en fyrkant som du med sax klipper i tolv delar. Spraya lätt med blomspruta och strö solrosfrön på. Grädda i 15–20 minuter.

3 reaktioner på ”Morgonsur med solros

  1. Mitt favvobröd på morgonen. Gott som det är eller Robersons lite mer bittra marmelader. But thats’s just me.

  2. Hej,

    Det här låter ju kanongott. Jag har dock inte kommit upp i den där ”baka-två-dagar” nivån än. En gång gjorde vi en Ankarstock som tog tre dagar att baka och smakade just ankarstock. Jag efterlyser ett lite enklare endagsrecept för alla oss söndagskvällsbakare.

    Linus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s