Dansk frokost: Fiskefilet med remoulade

fiskefilet_1734Min mamma Bodil kommer från Danmark, och jag är praktist taget uppfödd på rågbröd. Det är själva basen för den klassiska danska frokosten (lunchen). Min absoluta favorit bland smørrebrød är panerad rödspättafilé med remouladsås och citron. Mamma tycker gott att det kan serveras på vitt bröd, men jag gillar rågbrödet bättre.

Filéerna vänds i mjöl, doppas i äggsmet, vänds sedan i ströbröd och så rätt ner i en stekpanna med en centimeter kokhet rapsolja i tills de är gyllenbruna. Glöm inte duka fram en kall Hof och Rød Aalborg.

3 reaktioner på ”Dansk frokost: Fiskefilet med remoulade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s