Lunch enligt boken

bok_brunkan_0443
Till huvudrätt: »Bröd från Brunkebergs bageri« av Heléne Johansson.
bok_leila_0447
Till efterrätt: »A piece of cake« av Leila Lindholm.

Det är fantastiskt att det finns folk som kommer hem till en, sätter sig ner på köksgolvet och tittar in i ugnen. Precis som om det som pågick där inne var en spännande film. Såna gäster hade vi i dag – i form av Huskorset, Filmstjärnan och deras barn. Helt rätt dag att titta in på, eftersom det provbakades olika recept ur »Bröd från Brunkebergs bageri«. Förutom gårdagens Hassel- och valnötsbröd serverades till lunchen även Syrligt rågbröd (både i form av runt bröd och småbullar), Brunkans långa och Skållat havrebröd (som blev dagens stora favorit). Som tillbehör till brödet fanns både grekisk sallad och Gul paprikasoppa.

Och som om inte detta vore nog festade vi vidare på ett par bakverk ur Leila Lindholms »A piece of cake«: Chocolate chip walnut brownies och American apple pie till efterrätt. Herregud vad mätt jag är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s