Levain med durum

levain2Gjorde ett nytt försök i dag med Solhaga levain. Mitt vetemjöl tog slut, så jag tog hälften durumvetemjöl. Den här gången gjorde jag degen på kvällen och lät de två av bröden jäsa på plåt i kylen i 9 timmar. Resultatet blev mycket bättre. Snyggare färg och inte så stora hål. Jag blev förvånad över att brödet växte sig så högt inne i ugnen, trots att det hade jäst helt utan stöd.

Saknar dock den hårdare tjocka skorpa som jag fick till i går genom att lägga isbitar på plåten. I dag slängde jag in ett halvt glas vatten vid insättningen, och det verkar inte ha samma effekt. Eller beror det kanske på varmluftsugnen?

Två av bröden har jag inte bakat av ännu, de ligger i sina jäskorgar, nerpackade i kylväska. I dag åker Kaspar och jag till Karlsberg i Tvååker för att baka i stenugn, och det ska bli väldigt spännande att se om det blir någon skillnad.

2 reaktioner på ”Levain med durum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s