Slöinge – inget ställe för latmaskar

Det blir inte mycket bakat och bloggat nuförtiden. All tid går åt till att smörja bräder med linolja, spackla, googla efter ny spis, dra ut nubb från taket, leta efter tumstocken, åka till Colorama och hämta färg, sopa byggdamm, slänga byggskräp i container, måla taklister, ringa snickaren, slipa bänkskivor och smågräla över ncs-kartor. Däremellan försöker vi jobba heltid, lämna, hämta, natta, bvc, avmaska katterna samt då och då klämma i oss en hämtpizza eller kartongmat från Dafgårds. Våra matvanor är tragiska, jag har ont i en tarm och dammsugaren låter som om den också har ont. Den har liksom gått upp i falsett. I går var jag helt enkelt tvungen att mata min surdeg med russinjäst för att få tillbaka något av min gamla identitet. Till helgen är det förhoppningsvis ström i spisen så att det kan bli lite Solhaga levain. Här kommer senaste bilderna från huset.

Äntligen har vi golv. Och nytt fönster.
Äntligen har vi golv. Och nytt fönster.
Golvet efter slipning och en omgång bets med Osmo dekorvax Antik Ek.
Golvet efter slipning och en omgång bets med Osmo dekorvax Antik Ek.
Och efter ytterligare en omgång bets. Vaxoljan lade vi på i måndags natt och svintidigt i tisdags.
Och efter ytterligare en omgång bets. Vaxoljan lade vi på i måndags natt och svintidigt i tisdags.
Det nya fönstret är helt fantastiskt. Gör hela rummet.
Det nya fönstret är helt fantastiskt. Gör hela rummet.
Stackars våra barn som får utstå den här renoveringen. Tur att det finns söta Mette med familj i Getinge som också kan baka gröna tårtor.
Stackars våra barn som får utstå den här renoveringen. Tur att det finns söta Mette med familj i Getinge som också kan baka gröna tårtor.

4 reaktioner på ”Slöinge – inget ställe för latmaskar

  1. Det var inte bara fantastiskt kul att träffa dig idag, du har även en kanonblogg! Det känns som att det är så otroligt mycket jag vill fråga dig om och berätta för dig. Jag tycker t ex att du ska bli klar med stenugnen snabbt som bara den, så ska jag åka och hämta min gamla farmor. Bättre stenugns-bakar-lärarinna finns inte. (Fast man får verkligen höra sanningen. Du vet hur det är med barn och gamla…) Läste ditt inlägg om hur ni eldade på kursen du gick i Tvååker. Helt annorlunda än det sätt som vi eldar på i Norrland.(På tal om det så köpte jag t ex en randkavel på loppis utanför Kalix, brukar du använda det när du bakar knäckebröd?) Oj, ju mer jag tänker på det desto starkare känner jag att det här är början på något riktigt, riktigt bra. Kom hit på fika nästa gång du är nere, antingen själv eller med familjen!Kram Lisa

  2. Vilket härligt kök ni får!
    Det blir kanonfint! Vilken spis blev det? Die grosse blau?
    I så fall kommer jag och lagar mat medan ni jobbar nästa helg!;D

    Vi ses på lördag!

    Kram Mette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s