Solhagas kök – före och efter målning

Nu börjar det närma sig slutet på ett jätteprojekt. Som för det mesta med hus tog det längre tid och blev dyrare än vad vi hade tänkt oss. Men en sak slapp vi – obehagliga överraskningar. Det blev tvärtom. Under masonitskivor fanns jättefina brädväggar och pärlspont. Allteftersom vi rev och röjde kom vi på hur vi skulle gå vidare.

Nytt brädgolv, behandlat med Osmo dekorvax antik ek och sedan Osmo hårdvaxolja. Brädväggarna målade i pärlgrå och luckorna gröngrå. Allt annat antikvitt (taket är kvar att måla, men det orkade vi bara inte med i den här vändan).

Gamla skåp, men nya bänkskivor i ek. Även de är behandlade med Osmo hårdvaxolja.

Så här ser det ut när man kommer från hallen in i köket.

Oj, vad jag ska baka här.

Snickaren frågade om han skulle sätta en list i hörnet, det var ju lite ojämnt där. Absolut inte, tyckte vi.

8 reaktioner på ”Solhagas kök – före och efter målning

 1. Det är ju helt enkelt bara så himla fint!
  Dessutom är jag full av beundran över hur ni lyckas välja färger, lösningar och material som blir så perfekt på Solhaga! Det är nästan som om ni på något vis känner hur det borde vara. och dessutom lyckas få ner detta till brädbitar och färgprover. Vilken underbar jul ni kommar att fira i år!

  Kram Mette

 2. Hej!

  Vill bara säga att ni gör så himla fint i lilla Solhaga. Huset är min mammas mosters gamla hus och där har spenderat otaliga sommardagar (och andra dagar också, visserligen…).
  Lycka till med renoveringen!

  PS. Den fina rapsoljan som finns på bild är min pappas skötebarn :-)

 3. Hej! Vilket vackert kök! Kommer du ihåg vad den grågröna färgen heter, som ni har på köksluckorna? Eller har ni någon burk med färgnumret kvar, kanske? ;-) I så fall tar jag gärna del av det, det är precis den färgen vi skulle vilja ha, men den de brutit fram i färgbutiken ser alldeles för pastellig ut. Tack på förhand! :-)

  Vänliga hälsningar,
  Christine

  1. Hej Christina, kul att du gillar vårt kök! Vi har målat med linoljefärg från Ottossons färgmakeri. Färgen heter Grågrön, kolla med dem vad NCS-koden är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s