Mössens julafton

Det är inte ofta jag svär men nu jävlar i min lilla låda. Bokstavligt talat. Här har man laddat med jul på Tivoli, kommit i stämning och tänt brasan. Äntligen är det dags att ta ner lådorna med julgrejer från vinden. Å myyyys, tänker jag som är julfetischist sedan många år tillbaka.

Men i samma sekund som jag tittar ner i den första lådan slutar mina ögon att tindra. Någon eller några har varit här och ”firat”. Vad hände med stilla natt och hela den biten? Jag ser en massaker på tomtegubbar, pappstrutar och röda band. Mina händer rör sig som i slow motion när jag famlar bland söndertuggade plastpåsar och sorgliga rester av barnens egna julgransprydnader från dagis. Tomteflickans båda ben är avgnagda och min älsklingshalmgris är uppnystad till oigenkännlighet. Och inte nog med det. Mössen har bajsat på tomtens skägg. Detta gör tamejfan riktigt ont ska jag tala om för er.

Jag blir ledsen och Max blir skitarg och börjar skälla på mig för att vi har haft lådorna på vinden och nu måste vi köpa hundra musfällor. För att inte tala om nya strutar och alltihop och hur ska vi då ha råd med ett Wii och Lego Star Wars? Nej, nu tror jag att vi måste ta några djupa andetag innan vi sjunger we shall overcome och tänker på dem som har det värre här i världen.

3 reaktioner på ”Mössens julafton

  1. Katastrof kändes verkligen som rätt etikett här! Kanske inte hjälper så mycket nu, när man vill ha upp julsakerna bums basta, men ni är hemskt välkomna att komma hit någon gång under december och pyssla lite nya julsaker. Ska vi vara lite drastiska kan vi ju alltid spraya råttgift på dem… Eller inte. (Började tänka lite på dina frallor med urine-off och ändrade mig.)

  2. Näääij!
    Och på tomtens skägg! Vilken utstuderat symbolisk elakhet för att komma från en mus. Det är nästan så att man börjar konspirationsteoretisera här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s