Bake off levain

Tänk om man inte vill baka av alla sina bröd på en gång, utan spara en limpa till lite senare i veckan? Jag testade att lägga en jäskorg med deg i frysen förra veckan. Först gjorde jag ungefär som vanligt och lät brödet jäsa i  kylen i cirka 8 timmar. Sedan lade jag det i frysen i några dagar. I går kväll tog jag fram det och lät det tina i kylen över natten. I morse bakade jag av. Först kändes det helt misslyckat, brödet pöste ihop lite och när det kom ut ur ugnen påminde det om en anknäbb i kanten. Inte så snyggt. Men när jag skar upp det till grönkålssoppan i kväll visade det sig att det fanns några stora fina hål i ändå. Och smaken var det inget fel på. Kanske inte det mest lyckade experimentet, jag får prova fler gånger.

Nu fortsätter knäckebrödskampen, i kväll är det dags för bak. Filmstjärnan har skickat hotfilm till min mobil, med långsam panorering över skålar med svällande gryn. Men jag är inte rädd. Jo, möjligtvis för att han inte kommer att ta det så bra när jag vinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s