Gissa redskapet

Min familj förstår mig. Det blev helt uppenbart när jag fick öppna mina födelsedagspresenter på La Bouffe i tisdags.

1. Vad är det för något? Vad heter den? Vad gör man med den? Min gissning är att den hör hemma i bakstugan och att man kavlar knäcke och tunnbröd med den. En kruskavel helt enkelt. Kaspar och Alexandra hittade den på loppis i somras. Det känns mäktigt att hålla i handtaget och jag undrar vem som använde den senast.

2. En dragspelslektion! Varje år har jag som nyårslöfte att lära mig spela en ny grej. Förra året var det tennis, i år är det dragspel. Min finske vän Miika var nämligen så generös och gav bort ett när han flyttstädade i höstas. Och nu har alltså mina syskon Kaspar och Susanna fixat en dragspelspedagog åt mig. Jag tänker mig att jag kommer att spela finsk tango. Kanske lägger jag ut ett klipp här när jag tycker att det duger.

3. Ett sekel med Sveriges bagerier, utgiven av Sveriges Bageriförbund. En historiebok helt i min smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s