… och till långfredagsmiddag kom mamma, min syster Susanna och hennes lille Charlie. Då serverade jag Le pain de Lodève, med riktigt smör från Vallmobackens mejeri. Och till detta lammentrecote och den godaste salladen i hela världen. Ni bara måste prova den!
Lammentrecote
Marinera köttet några timmar i olivolja, salt, peppar, citronskal, salvia och pressad vitlök.
Torka av köttet med hushållspapper, bryn det på hög värme. Låt det därefter steka långsamt i ugnen på 175°C tills det har en innertemperatur på 62°C.
Slå in köttet i aluminiumfolie och låt vila några minuter innan du skär upp.
Vietnamesisk sallad – min absoluta favoritsallad
Blanda först en dressing direkt i salladsskålen bestående av:
1 hackad röd chili
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk vatten
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 pressad lime
1/2 tsk salt
lite malen svartpeppar
Lägg sedan i:
3 salladslökar, skivade
2 röda paprikor, strimlade
1 paket avsköljda groddar (inte supersmå, utan de som är lite större)
2 paket romansallad som du river i lagom stora bitar
1 kruka hackad färsk koriander
Strö sedan över:
sesamfrön
100 g rostade cashewnötter, naturella (rosta i torr stekpanna eller i ugn, 225° i 4-5 min).
Så gott att man smäller av!
Anar efterrätten …
Provat att sänka temperaturen när du tillagar köttet? Vid 110-125 grader blir resultatet ännu bättre…