Bara 4,8 km norrut till ost

Det är klart att jag kommer att sakna Göteborg på sätt och vis. Nu när vi har bott inom Vallgraven i tio år har vi vant oss vid att ha allting nära. Tur att det finns en riktig ostbutik på Laxbutiken bara 4,8 kilometer från Solhaga. I dag var jag där och valde ut några godbitar att bjuda min käraste Sofia the Star på. Hon har varit min vän sedan vi var 13, hon var med när jag födde Max och Myra, och det är hon som ska sy mina specialdesignade förkläden och brödpåsarna som man kommer att kunna köpa i min lilla brödbutik.

Ostar
1. Brillat Savarin, min favorit bland gräddiga vitmögelostar
2. Saint Agur, alltid ett säkert kort
3. Le puy de fou, betyder ”en dåres längtan” och är en handtillverkad fransk hårdost på opastöriserad getmjölk

På osten
1. Fikonmarmelad
2. Min egen rabarbermarmelad med citron och vanilj
3. Jordgubbskompott med lagerblad, efter ostmästarinnan Jenny Svensons recept

Under osten
En skiva Speja‚ bästa frukt- och nötbrödet enligt mig.

I glasen
Portvin: LBV 2001 Late Bottled Vintage Porto 2006

En reaktion på ”Bara 4,8 km norrut till ost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s