På väg hem från favoritstranden i Lynga passerade vi Bårarps gårdsbutik, en 1700-talsgård där man kan köpa viltkött. Det blev hjortytterlår som vi lade på grillen, penslade med lite olja och vitlök. Inga konstigheter. För säkerhets skull med stektermometer tills den hade en innertemperatur på 52 grader. Helt ljuvligt med vietnamesisk sallad till. Jag älskar livet på landet!
Jag har skrivit om den förr eftersom den är så himla god, här kommer en repris:
Vietnamesisk sallad
Blanda först en dressing direkt i salladsskålen bestående av:
1 hackad röd chili
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk vatten
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 pressad lime
1/2 tsk salt
lite malen svartpeppar
Lägg sedan i:
3 salladslökar, skivade
2 röda paprikor, strimlade
1 paket avsköljda groddar (inte supersmå, utan de som är lite större)
2 paket romansallad som du river i lagom stora bitar
1 kruka hackad färsk koriander
Strö sedan över:
sesamfrön
100 g rostade cashewnötter, naturella (rosta i torr stekpanna eller i ugn, 225° i 4-5 min).
Inga konstigheter. Och samtidigt bara. MEN vi tog dem faktiskt vid 52 grader. Sedan reste vi… Tack för sällskapet.