Körsbärsmarmelad med konjak och muscovadosocker

Vi har varit på en liten tur norrut, till mamma Bodil i Jörlanda och Tofta Herrgård, där min syster Susanna och hennes Göran har startat en sommarteater. I år spelar de mot varandra i Fröken Julie, en fantastiskt tät och spännande föreställning (tycker inte bara jag utan även recensenterna i GT och GP). Missa inte om ni är i närheten, de spelar en vecka till!

I mammas trädgård i Jörlanda hittade jag helt perfekta körsbär, jag plockade så många jag hann innan vi åkte. Det blev bara en burk marmelad, men oj vad god! Den ska ätas till goda ostar och på rostad levain.

600 g urkärnade körsbär
100 g hallon
100 g röda vinbär
250 g strösocker
100 g muscovadosocker
1 msk konjak

Mosa hallon och vinbär i en kastrull och koka tills bären saftar sig. Sila bort bären och spara saften. Lägg avsköljda och rensade körsbär i en kastrull. Tillsätt hallon/vinbärssaften, konjak och socker och koka upp. Lägg körsbärskärnorna i en bit bomullstyg och knyt åt med ett snöre så att det bildas en liten påse med kärnor i. Sänk ner påsen i sylten och koka långsamt i 10 minuter. Ta därefter upp påsen och låt marmeladen sjuda i ytterligare cirka 30 minuter. Skumma och häll upp på rena burkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s