Det nya livet, dag 1

Nu börjar det. Vi har sålt lägenheten i Göteborg och igår jobbade jag min sista dag på Rubrik. Och här sitter jag nu, i det som snart ska bli Solhaga Stenugnsbageri. I det här mysiga lilla huset ska det bakas fantastiskt goda bröd, bullar och kakor, troligtvis från och med januari nästa år. Dessutom kommer man att kunna köpa mina bröd på ett par andra ställen, men det håller jag hemligt ännu en tid. Ett par kurser i bakning är redan inbokade – om det finns fler som är intresserade av att komma hit får ni gärna skicka ett e-post till mig så skickar jag mer info längre fram.

Uppe på vinden bygger vi ett litet kontor, där jag och Ante kommer att göra kommunikationsjobb under namnet W2 Reklam. I nästan tio år har vi tagit oss an olika frilansprojekt vid sidan av våra jobb på Rubrik och Spiro. Det vill vi fortsätta med.

När folk tittar in här blir de helt förskräckta och säger att oj oj, här har ni att göra, vilket jätteprojekt. Jag förstår inte riktigt varför. Undrar om de ser något som jag inte ser? Tur isåfall, för annars kanske jag aldrig hade vågat. Jag är beredd på stenhårt slit och att vad som helst kan hända. Till exempel som i lördags, att Ante får en planka rätt över ögat så att han blir sängliggande med en blåtira i 48 timmar. Hjälm och skyddsglasögon är nu uppskrivna på världens längsta lista över saker som ska fixas.

I höst ska jag göra ett par offentliga framträdanden också, bland annat den 7–10 oktober då ni kan komma och träffa mig och andra halländska upplevelseföretag på mässan Det goda i livet på Tjolöholms slott.

Kom med in så ska jag visa er runt:

Strax till vänster om fönstret blir det ingång till butiken.
Den gamla stenugnen.
Här blir det en disk och brödhyllor längs väggen.
Om man vänder sig om kan man se Solhaga.
Nu kikar vi in i gamla stallet, där vi ska bygga själva bageriet som kommer att fortsätta förbi väggen längst bort.
Här ser vi rummet från andra hållet, runt trappan byggs en hall med dusch och toalett.
Nu har vi gått upp för trappan, här blir det en mysig vind där gästbagare och kursdeltagare kan övernatta.
Ett fynd under golvet. Någon (Birgitta?) har passat barn en torsdag och skrivit om det i ASEAs fickkalender 1955. En "pajkä" och en "fleka".

13 reaktioner på ”Det nya livet, dag 1

 1. Åh, vad jag blir glad av att läsa att ni vågar!! Självklart ska man se slutresultatet framför sig hela tiden – att det just nu är en byggarbetsplats är bara att strunta i! (jag vet ju vad jag pratar om…)
  Kul att se bilderna, ser fram emot att följa bygget!

 2. Lycka till Sara! Jag rålobbar här på jobbet för att nästa personalresa till våren går via Solhaga och en bakförmiddag innan vi drar vidare till någon församling in i hallandsskogarna. När ni kör övernattning, hur många tar pensionatet? Hälsa tiran och krama barnen! /David

 3. Nu lipar jag en liten skvätt. Så rätt, så sant, så klokt, så alldeles, alldeles underbart! Ni kommer att skapa ett fantastiskt bageri, och ett fantastiskt liv, du, Ante och barnen. En tillvaro att glädjas, skratta, gråta, arbeta och vila i, helt på era egna premisser. Så jag unnar dig det!

 4. Ojojoj… oj, där har ni mycket att göra. Nej, jag ska kanske inte stämma in i kören.

  Men ni har massor med roligt jobb framför er. :) Ha så roligt!

 5. Blir alldeles glad och uppfylld när jag läser om er. Om drömmar som blir verklighet. För att ni vågar och går med bestämda steg mot målet. Underbart!
  Har tillsammans med min man nyligen köpt en gård från tidigt 1900-tal med lada och allt. Där finns plats för alla våra drömmar. Och jag känner igen detta att folk slår sig för knäna och utbrister: Ojojoj! Inget att fästa sig vid. De har sina drömmar och ni har era. Härligt!
  Lycka till, glöm inte att pausa och leva i nuet också. Ta en kväll på teatern eller bion då och då. Hurra för att följa sina drömmar….

  1. Vad spännande, och härligt att det finns fler som vågar ta steget! Vad ska ni hitta på med ert hus?

   1. Just nu försöker vi bara göra det beboeligt. Står mitt i renoveringen (och det är då, mitt i skiten som man behöver hejaropen ellerhur!). Vi har slitit ner innertak, väggar, dragit bort heltäckningsmattor och korkmattor,rivit ut ett unket gammalt badrum. Listan är lååång.Nu står vi inför att gjuta en ny grund och gräver oss långsamt neråt i den gamla (mullbänken). Ja det blev lite mer än vad vi tänkt oss, men samtidigt kan nog ingen av oss tänka oss något annat än detta….drömmar om huset och miljön runtomkring finns det gott om. Kanske blir det en gårdsbutik en vacker dag, eller ett café i ladan? Ett orangeri eller växthus vore inte heller fel, ett härligt trädgårdsland och kanske en örtagård :)

 6. Tillykke. Vi kommer og ser dit fine bageri :-)
  Jeg håber, det kommer til at gå dig rigtig godt !
  Meget lærerig og spændende blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s