Ibland är det väldigt skönt att umgås lite med sin motsats i köket. Jag håller på i timmar och dagar med mina degar. Kakdrottningen Mette liksom bara sveper in och fixar ljuvligt sega kakor med choklad- och apelsinsmak på en kvart. Hon säger att hon får DAMP i hela kroppen av att rulla lussebullar eller kavla pepparkakor, det vill sig bara inte och degen blir ful och rynkig eller klibbar fast i bordet. Nä, enkelt ska det vara. Inga fördegar och borgörningar eller lätt inoljade plastlådor här inte.
Mandelsinkakor, ca 20 st
500 g riven mandelmassa
1 rivet apelsinskal
1 ekologiskt ägg
100 g hackad mörk choklad
Blanda ihop, klicka ut på en plåt och grädda i 175°C i 10–15 minuter. Och glöm inte sätta på en stor kanna te under tiden.
Ser gott ut! Synd att man inte kan äta mandelmassa… :)
Idag blir det förhoppningsvis Lussebullar på Levain. :)
Ha en fiiiin dag!!!
Jag undrar hur det skulle bli om man använde maskiner vid själva tillverkningen … Skulle det bli kaos?
Ja, men bara om det är Kalle Anka-maskiner.