Ibland ska man ha tur

Hur stor är sannolikheten att containerbåten med golvplattor från Marrakech design anländer till Göteborgs Hamn lite tidigare än beräknat? Att det är precis rätt plattor som ligger i kartongerna? Och att en kakelfirma dagen efter ringer och säger att jo, vi fick en lucka i schemat här, kan vi komma imorgon och lägga golvet? Jag som har legat vaken om kvällarna och funderat på om jag skulle försöka göra det själv, eftersom JK Plattsättning inte kunde förrän tidigast den 17 januari.

Varje platta är 20x20 cm. Mönstret heter Florence Smoke.

I morse dök tre räddande änglar upp i form av Marcus, Pontus och Julle från Kakel & byggkeramik. Det här kan faktiskt innebära att bageriet öppnar tidigare än beräknat. Många häromkring har frågat och kan knappt vänta tills det är klart. Damerna borta på Lettlandshjälpen har till och med lovat att ringa och tjata på snickarna om det behövs. Men jag kan säga att det inte är några som helst problem, det är världens mest effektiva tempo därute.

JB och Peter har precis börjat sätta upp pärlsponten i taket. Jag har målat 144 bitar av 360, vilket betyder att det bara är 18 timmars jobb kvar enligt mina beräkningar. Det går lite snabbare nu när jag har fått upp farten och fint blir det. Stort tack för alla tips som kommit in från olika håll sedan förra inlägget, det har verkligen hjälpt mig! Några frågar varför jag inte väljer färdigmålad panel. Men jag tycker verkligen att det är värt att stå där och stryka varje bit så att det blir en gedigen känsla i det.

I den värld jag kommer från är det ett absolut måste med superdesignade kontor. Min förra arbetsplats Rubrik på Vallgatan 27 i Göteborg har vita väggar, gråa mattor, askgolv, svarta sjuanstolar och självklart en accentfärg i form av brandgula Flower-Pot-lampor. Jag har sett några bagerier nu och begriper inte varför det måste vara fulare där än på en reklambyrå. Vad jag kan räkna ut behöver det inte ens bli dyrare att göra det snyggt.

Peter och JB smäller upp pärlspont i ett rasande tempo.

Det första jag gjorde när jag planerade mitt bageri var att ringa Miljö- och hälsa och fråga om jag verkligen måste ha helkaklat. Svaret blev att jag får ha vilka ytskikt jag vill, om jag bara kan visa att jag håller det rent. För mig är det ett absolut måste att hela lokalen är utformad med samma goda smak som våra bröd och bakverk. En varm och mysig känsla ska det vara, tidlös men med anknytning till huset Solhaga som vi bor i. Det finns flera detaljer som går igen i båda husen, med liggande träpanel, pärlspont, lister och avfasade kanter.

Nej, nu måste jag verkligen sluta skriva, färgburkarna och penslarna och bokföringen väntar på mig. Och senare i dag ska vi iväg till Hedin Bil i Halmstad och hämta vår företagsbil, en svart Nissan Primastar med Solohagas logo på. I guld…

5 reaktioner på ”Ibland ska man ha tur

  1. Lilla, fina, förberedda hjärnan! En container från Marrakech, damer från Lettlandshjälpen och guldbil från Halland. Man bara niger, bockar och backar ut ur salen. Grattar.

  2. Jisses så fint! Kommer ner en dag när friskhetens lampa lyser igen hos er och tittar! Hanna skickar krya-kram till Myra!

  3. Åsa, från tennisen här..
    Slängde mig på datorn när jag kom hem. Vilken fantastiskt inspirerade och fin blogg. Jag kommer följa utvecklingen av bageriet och kommer säkert bli en av dina stammisar.

    Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s