Öppningsfeber och provsmakning

Jag har försökt blogga flera gånger den senaste veckan. Men det går inte. Jag hinner några rader, sedan måste jag göra något akut, typ betsa en tröskel, montera kavlingsmaskin eller hämta en pall mjöl. Men idag har allting flutit på som en dröm, och även om premiärnerverna är lite i darrning så känns allting fantastiskt och så spännande att jag nästan smäller av. Gustav bakar helt grymma bröd, efter några försök har han styrt upp vår Solhaga levain, som bakas helt utan jäst.

Dagen började tidigt med avbakning av bassortimentet. Ett gäng från Laxbutiken i Heberg kom på besök för att provsmaka bröden som vi ska leverera dit. Bröddisken bredvid alla laxdelikatesserna är redan färdigbyggd, och från den 25 februari kommer man alltså kunna handla både bröd och lax på samma gång. Lyx!

En av favoriterna går under arbetsnamnet Ljus råg. Ett lite mer lättsamt rågbröd som bakas i form och är supergott att rosta.

Dagen fortsatte med besök hos Mikael JidenholmUgglarps Grönt. Honom kan man sitta och prata med hur länge som helst. Idag har vi planerat lite vilka av hans råvaror vi kan använda i brödet, och man vet aldrig vad det kan leda till. Tanken är att vi alltid ska ha ett veckans bröd, där vi provar lite nya saker. Bli inte förvånade om grankåda, havsvatten eller avkok på vissna hallonbuskar dyker upp på ingredienslistan… Till att börja med fick vi med oss olika sorters betor som vi ska experimentera med.

Och allt detta medan mina hjältar JB och Peter sågar och spikar för femte månaden i rad. Snart är det färdigt, och jag kommer att sakna dem!

10 reaktioner på ”Öppningsfeber och provsmakning

 1. Hej Sara,

  och tack för tillskottet i ”byn” (Slöinge). Det känns helt fantastiskt att kunna vakna på morgonen, ta hunden på promenad och ssmtidigt slinka in i bageriet och köpa färskt, varmt, gott, och nyttigt bröd mm. Att den sen är gjord av den yngre generationsens entreprenör/företagare gör inte saken (brödet) sämre.
  Tack för att du har berikar Slöinge med gott bröd, en ny företagare,en ny anställd och en ung familj som bidrar till att småskalighet och lokaltillverkning kan bli win-win för alla!
  Lycka till!!
  Annika o Tobbe.

 2. Hej Sara!

  Har följt din blogg med förtjusning ett tag. Älskar själv att baka (och har en hemlig dröm om att öppna ett mysigt fik). Tycker det är fantastiskt att det finns människor som inte bra snackar utan också ”gör det”. Önskar er all LYCKA TILL med bageriet och kommer att besöka er butik så fort ”sommarstugelivet” i Falkenberg börjar igen.

  Cristina
  från Eskils Tryckeri (men jag tror inte att du kommer ihåg mig)

  1. Klart att jag kommer ihåg dig, Cristina, välkommen i sommar! Hoppas att din dröm också kan bli verklighet. Stort tack till alla er som kommenterar och hör av sig, jag är överväldigad och superglad.

 3. Underbart! Tänk vart livet tagit er. Ni är helt fantastiska. Vi kommer förbi så ofta det bara är möjligt. All lycka till er, alla i familjen och alla i bageriet!

 4. Lycka till med öppningen, det verkar jättefint och jag ska försöka göra ett besök i vår. Har själv ett bageri och är inne på tredje året. Mycket slit och mycket glädje. Är väldigt avis på dig och din fina fina ugn, har själv bara en ”vanlig” bageriugn. Hurra för bra bröd!!

 5. Fantastiska, inspirerande vän! Önskar dig/er all LYCKA TILL med öppningen – må doften av nybakat locka hela världen till er dörr! Ser SÅ fram emot att komma ner och hälsa på vid tillfälle och se dig stråla bakom disken och njuta er brödkonst! Varm kram! Birgitta

 6. Stort grattis och lycka till med bageriet. Tänk att det äntligen är dags. Jag vill hemskt gärna ta en utflykt och komma förbi dig vid tillfälle. Bageriet ser hur fint ut som helt på dina bilder. Jag är faktiskt lite avis!!

 7. Grattis till bageriöppningen idag och stort lycka till! Jag o Albin kommer in o handlar bröd på Stockholmssportlovrt (V9)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s