Då var det bestämt. Den 16 februari klockan 07.00 öppnar vi dörren, som just nu varken är färdigbyggd, målad eller ens på plats. Då ska det finnas bröd på hyllorna, som ännu inte är målade. Kunder ska kunna slå sig ner i den fina träsoffan, som fortfarande har fulrutiga tyget på, ta en kopp kaffe ur en bryggare som inte har blivit inhandlad, köpa en semla som vi borde provbakat redan förra veckan och titta på den gamla stenugnen som omsorgsfullt måste vitkalkas i flera omgångar…
Ja, ni förstår att vi har en del att jobba på för att öppningen ska bli perfekt. Därför har jag nu ringt in lite nära och kära som kan komma hit och laga mat, hänga tvätt, och resten av det där som normala familjer brukar göra. Och dessutom ta ett handtag lite här och var på bygget.
I dag var Magnus och Martin från Hallandsnytt här och gjorde ett reportage om oss, i serien Nya hallänningar. Jag fick berätta om varför vi har flyttat till Slöinge och varför Halland är så bra. Kommer på SVT2 om 1–2 veckor, jag lovar att lägga ut länken om jag inte är alltför pinsam. Fast det kommer troligtvis inte att spela någon roll, alla kommer ändå redan att ha sett det. I vilket fall var det roligt att få en anledning att elda i stenugnen och baka lite härligt lantbröd med fullkornsdinkel och vallmofrön. Receptet finns här.


Och här kommer lite andra bilder från veckan som gick:


Åh, jag ÖNSKAR att jag kunde vara där och hjälpa till!!! Kom igen, folkens, det kommer gå vägen det här.
Åh, vad roligt att vi ”bybor” snart kan glädjas åt ett bageri. Ser verkligen fram emot att kunna gå in i bageriet och känna doften av nybakt bröd, köpa med sig och njuta. LYCKA TILL!
Cissi på Pilgatan i Slöinge
Tack Cissi! Det är såna kommentarer som ger mig energi att gå ut och måla lite till… det ska bli så roligt det här! :)
Ååååå!!! Vad fint det är! Blir! Kommer att vara! Kraft och mod och tolv timmar (eller hur många ni behöver) extra per dygn önskar jag er.
Hej Sara!
Vilken härlig blogg. Hamnade här via Söta saker och blev helt fast, det har nog gått ett par timmar, hihhiihhi. Älskar själv att baka och kommer att pröva några av dina recept framöver.
Vilken resa du har gjort för att få till ditt bageri. Önskar att man själv hade vågat något sånt.
Nästa gång jag åker norrut ska jag komma inom på besök och köpa av ditt bröd. Lycka till!
Hälsningar Karina
..and counting. Ses på onsdag;D
Jippi! Vad spännande – ser verkligen fram emot den 16:e! Det ser jätte fint ut! Lycka till m det sista:) kram