Det nya livet, dag 208


Tvåhundraåtta dagar. Så lång tid tog det att bygga bageriet. Det känns väldigt länge sedan jag satt där på stallgolvet med kofoten. En helt annan tid. Ibland kan jag få för mig att alltihop bara var en dröm, att det fortfarande är snickarbod och garage där ute.

Men i går blev det verkligen färdigt. JB och Peter var här och satte dit kronan på verket – fönstret mellan butiken och trågningsstationen. Med två etsade glas från 40-talet som grannen Maries pappa Bertil för länge sedan lagt undan i sitt glasmästarförråd, i väntan på att de en gång skulle hitta sin rätta plats.

Jag ritade in fönstret på ett ställe där alla som befinner sig i bageriet skulle kunna se dem. Och nu sitter de där, mannen som skördar och kvinnan som binder kärvar. Glasen gjordes på 40-talet på Sejdes Glasmästeri på Sprängkullsgatan 19 i Göteborg (för övrigt exakt den adress där jag gick journalisthögskolan på 90-talet, konstigt hur saker hänger ihop). Nu blir det bollförbud i bageriet, här ska inte kastas så mycket som en endaste liten fralla framöver.

Varsågoda, här kommer filmerna som visar före (13 september 2010) och efter (tidigt i morse):

Intensivt och hårt jobb har det varit, ni kanske har noterat att jag ser lite sliten ut på filmerna. Men nu är skylten uppspikad och röda bilen från JB Bygg har lämnat Solhaga. I dag har jag äntligen fått vara helt ledig och rutinerna i bageriet rullar bättre för varje vecka som går. Vi trodde ju att det skulle bli en lite lätt smygstart så här i lågsäsong. I stället blev det full fart direkt och det känns. Man blir ganska trött i benen, men varm i hjärtat.

Nu väntar vi på att marken ska bli lite mjukare så att killarna från Veka Entrepernad kan komma och fixa parkeringsplats och fingrus. Och så att lökar och pioner orkar titta upp i rabatten, och så att kaprifolen börjar klättra på stuprännan.

10 reaktioner på ”Det nya livet, dag 208

 1. Den drömmen du och familjen har förverkligat, och jobbet ni har lagt ner,är både storartat och alldeles, alldeles underbart.
  Du har ett fantastiskt bageri som det talas om långt utanför Hallands gränser och är så väl värd all underbar respons från alla fina kunder!
  Däremot inser jag att jag nu, då de makalösa glasrutorna kommit upp, får slå mitt planerade frallkrig ur hågen!!;D

 2. Helt fantastisk förvandling, Sara! När man såg ”Före-filmen” trodde man aldrig att det kunde bli sån förändring! GRATTIS!!!

 3. Det är helt fantastiskt! Man kan ju aldrig ens inbilla sig när man ser den första filmen hur det ska kunna se ut sen! Helt otroligt, vilket jobb!!!!!!

 4. Var i ert butik i somras när ni hade öppet på prov och nu har jag väntat hela vintern på att få komma till er igen. Till helgen ska vi till Halland för att öppna upp sommarstugan och då kommer vi och handlar. Vilket jobb ni har gjort!

 5. Äntligen har vi fått ett bageri i Slöinge!
  Nu kan vi äta supergott bröd och festa på något läckert till fikat.
  Lycka till med ert fina Solhaga!

  1. Tack Annika, vi är så otroligt glada för fint stöd från alla Slöingebor, det värmer! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s