Det ska vi fira

Det är mycket firande just nu. Studenten och konfirmationer och allt möjligt annat. I helgen var vi på Värpatorp i Skåne för att fira både att min mormor Hanna blev 85 och att detta fantastiskt fina gamla torp har varit i familjens ägo i exakt 50 år. Eftersom vi har danska traditioner var rökt öring (røget ørred – fullständigt omjöligt att uttala) en del av måltiden, och till detta hade jag bakat en Solhaga festkrans. Receptet var med i ett reportage i Göteborgsposten Två Dagar för ett tag sedan, med bilder av Magnus Carlsson (som är så snäll att han låter mig använda bilderna här på bloggen också).

Baguette-buketten är en annan festlig kreation man kan göra av samma deg. Foto: Magnus Carlsson.

Världens finaste mormor med festkransen.

Och nu har det faktiskt blivit dags att fira ettårsjubiléet av vårt stora beslut att flytta till Slöinge och starta bageri. Vi har knappt hunnit stanna upp och andas under det det här helt fantastiska året, så nu tar vi oss en restresa till Kreta för att få lite distans till allihop och krama barnen lite extra medan Gustav och Bea håller ställningarna. Vi har bara haft öppet i tre månader, ändå känns det som om bageriet på något sätt alltid har funnits.

I dag fick Max jobba sin första lördag i bageriet. Jag orkar helt enkelt inte höra mig själv tjata på barnen om att man inte får vara i bageriet och vad ska miljö och hälsa säga och så vidare…. vissa dagar är det ju faktiskt deras enda chans att vara lite med sin mamma. Så det blev rena kläder, namnbricka, mössa, blåa tossor, handtvål och en halv flaska handsprit, sedan fick han hjälpa till att fylla på sockerkringlorna. Han stod i kassan i typ en kvart, sedan hade han fått 15 kronor i dricks. Man behöver bara göra hundögonen, förklarade han kort innan han tog av sig namnbrickan och drog till Matöppet för att köpa tuggummi. Okej. Hundögonen, jag ska prova det nästa gång.

 

2 reaktioner på ”Det ska vi fira

  1. Han kan han, din pojk!
    Själv har jag just glömt av ett studentfirande så jag får antagligen också pröva trixet …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s