Maränger till midsommar, sats 1

Jag vill på inget sätt ta ifrån jordgubbarna deras huvudroll under midsommarhelgen. Ändå är det lätt hänt att de rara bären så att säga får spela andrafiolen när min kära vän Mettes maränger dansar in på tallriken. Idag har hon varit hos oss i bageriet och baka tre sorters maränger till alla som vill köpa hem något lyxigt till på fredag.

Till alla er som inte har vägarna förbi eller hellre vill pyssla själva bjuder vi här på Mettes midsommarsymfoni i tre satser, en trestegsraket rakt ut i gourmetrymden. Tyvärr är hennes eget grundrecept på maränger en hemlis, men det här funkar också bra.

Farinmaräng med SIA Apelsinchoklad, jordgubbar och hackade valnötter

Farinmaränger
3 äggvitor
2 dl farinsocker
ett par droppar citronsaft
Vispa äggvitorna och citronsaften med 1 dl av sockret till hårt skum. Vänd ner resten av sockret. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 130° i cirka 40 minuter.

Kan det bli godare än så här, undrar man. Vi får väl se imorgon, då det är dags för marängkreation nr 2.

Annars är det som vanligt intensivt här på Solhaga, den senaste veckan har vi pysslat diverse mjölexperiment som jag snart kommer att berätta mer om, och nya bröd i hyllan har det blivit. Vi har varit på stor kick-off med Falkenbergs Turist, Slöinge Pensionat har haft invigning för sitt nya herrgårscafé och i söndags hade vi besök av fotograf Anders Hansson. Vad resultatet blev kan ni läsa i Dagens Nyheter någon gång kring den 19 juli, min namnsdag alltså…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s