Dagen efter

Det har varit midsommar. En helt galen vecka i bageriet. Vi hade bakat hur mycket som helst, ändå var allt på väg att ta slut redan före lunch på torsdagen. Det var bara att ställa sig och baka av alla levain, midsommarbröd och franska lantbröd som egentligen skulle kyljäst till nästa dag. Och mata på surdegarna så att vi kunde blanda nya degar framåt kvällskvisten. Att beräkna mängder och shoppingmönster är en av de stora utmaningarna när man är helt ny, vi lär oss hela tiden. Till exempel trodde vi inte att så många skulle handla på midsommarafton. Tji fick vi, ibland var det kö ända ut på gatan.

Efter stängningsdags packade vi oss iväg till vårt traditionella midsommarfirande i Viken. Man är lite spak och suddig i kanten. Tur att det finns andra som har energi över till att duka fram godsaker på bordet. Amanda till exempel, som gjorde fantastiska snittar av resterna:

Midsommarsnittar
Rosta några skivor midsommarbröd med dinkel, kummin och rostad fänkål (receptet finns här).
Lägg på en röra av allting från igår, typ gräddfil, dill, gräslök, tärnade ägg, matjessill, salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s