Generös müsli och lite heminredning

Vad äter man till frukost de dagar Solhaga Stenugnsbageri har stängt och det inte finns något färskt bröd att få tag på? Här kommer svaret.

Müsli med frukt & nötter
500 g emmerflingor (även andra typer av flingor går bra)
500 g havregryn
250 g solrosfrön
150 g hasselnötter
150 g valnötter
100 g kokosflingor
40 g honung
200 g torkade aprikoser
50 g torkade fikon

Blanda honung med emmerflingor, havregryn, solrosfrön, hasselnötter, valnötter och kokos. Lös eventuellt upp honungen i lite vatten så blir den lättare att fördela. Rosta i 200° varm ugn i cirka 10 minuter. Det hela ska få rejält med färg. Hacka frukten i små bitar, blanda alltihop och förvara i en tät burk.

Själv äter jag den med Wapnö filmjölk som jag tycker är godast. Müsli ska vara precis så här generös, med massor av frukt och nötter i. Jag har ett formulär där jag räknar ut vad olika saker borde kosta i bageriet, och om jag skulle gå efter den kalkylen borde en påse på 400 gram kosta sådär 200 kronor… men det får bli gungor och karuseller tänker jag och sänker priset till 80, vilket fynd!

Och apropå fynd, så begav vi oss till Hebergs auktioner i går med en alldeles speciell stilgrupp i sikte. Vi har väntat på den ända sedan vi satte in de gamla dubbeldörrarna i salongen. Tänkt oss hur pampig den skulle se ut, mitt i rummet, gärna i något guldskimrande medaljongtyg som matchar tapeterna. Och så fanns den där helt plötsligt på Hebergs auktioners utmärkta hemsida. Och vilket ställe. Så mycket saker och folk. Tyvärr inleder Ante med att riva ner en lampskärm som går i kras och alla stirrar. Ooops.

Nervöst, snart är det dags för objekt 478, som måste bli vårt. Jag håller hårt i den gula plastbrickan som man ska vifta med för att lämna bud.

Vid närmare eftertanke, har jag inte alltid önskat mig en samling spektakulära vaser och en uppstoppad bäver?

Sådär ja, där satt den, efter några timmars bärande av soffor upp och ner för branta trappan. Och med en orientmatta från Antikstället blev det ju nästan som på Downton Abbey. Moa, Ante och jag inviger med bubbel.

7 reaktioner på ”Generös müsli och lite heminredning

 1. Grattis till det fina möblemanget. Tycker dock att Ante ser lite fundersam ut. Kan det va lampskärmen han tänker på?
  Hoppas ni får ett riktigt bra 2012.
  Bo Gunnar med familj.

 2. Grattis,vilken fantastisk möbelgrupp.! Det verkar hemtrevligt och inbjudande.
  Jag har några liknande vaser i mina skåp,har inte orkat lämna in dom än till någon insamling.Samlar själv på svarta vaser,vi kanske skall göra ett byte ?
  Tack för receptet skall fixa i ordning nu till helgen
  behöver fylla.

 3. Om Solhaga inte är öppet kan man ju alltid baka själv också, och testa något av alla goda recept som finns här på bloggen. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s