Vi fyller ett!

I dag är det precis ett år sedan vi öppnade Solhaga Stenugnsbageri. Om jag nu ska försöka beskriva hur detta känns finns risken att jag blir både långrandig, bombastisk och pompös. Så jag nöjer mig med att utbrista i ett stort TACK till alla som varit med. Inte minst alla fantastiska kunder som både handlat och berättat vidare till andra om det vi gör. Ni som tittar in i dag får kaffe och lyxig äppelkaka!

Solhagas enkla men lyxiga äppelkaka
250 g mandelmassa
125 g smör
4 ägg
Äppelbitar
Kanelsocker (vanligt strösocker som du blandar med lite kanel och en smula vaniljsocker)

Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Blanda mandelmassan mjuk och tillsätt ägg och smör lite i taget till en jämn massa. Fördela jämnt i en lagom stor form. Tryck ner äppelbitar och toppa med kanelsocker. Baka i 185° i cirka 50 minuter.

Året som kommer ska vi fortsätta utvecklas, både när det gäller bröd och kondis. Någon gång i maj öppnar vårt trädgårdscafé, redan nu förbereder vi med sortiment och alla detaljer runtomkring. Porslinet till exempel, som jag köpte på Hebergs Auktioner i söndags. Med lite grönska omkring blir det perfekt.

 

10 reaktioner på ”Vi fyller ett!

 1. Kära, kära Sara!
  Jag önskar så att du ville vara lite mer långrandig, bombastisk och pompös. Inte minst pompös … I rödvitrandiga pösshorts med en juvelprydd krona på toppen. Lita på mig, dräkten är Din.
  Stora och varma och innerliga ödmjuka gratulationer på bemärkelsedagen!

 2. Ja, jag håller med Sofia ovan! Jag är den första att uppmuntra en dos pompösitet (?) och bombastik (??) ;-) när det finns täckning för det, vilket det sannerligen gör i detta fall. Även från Jonsered skickas det gratultioner och vi lägger på en fanfar från bygdens egen mässingsorkester. Kram!

 3. Grattis på ettårsdagen!
  Ha bara besökt ditt bageri en gång i verkligheten men bloggen desto oftare. Just nu är det min favoritreceptbank.
  Kanske får jag planera sommarens bilresor så att de ”av en händelse” passerar Slöinge?

 4. Jag sällar mig till skaran av gratulanter – stort grattis på ettårsdagen! Fantastiskt fint bageri och butik, otroligt goda bröd och väldigt trevlig personal. :-) Passar också på att tacka för en trevlig kurs; degen jag fick med mig jäser fint i kylskåpet och ikväll ska jag inviga mina nyförvärvade snittknivar och snittkunskaper.

 5. Tack snälla för alla gratulationer och fina ord, hoppas att vi ses snart i verkligheten. Stor kram på er!

 6. Stort GRATTIS på er ettårsdagen! Som fritidsboende i Ugglarp är jag väldigt tacksam och glad över att ni finns så nära oss. Nu längtar jag inte bara till huset vid havet utan även efter ert goda bröd och trevliga butik. Ses snart!

 7. Massor med grattis! Frukost vid helgbesöken i Ugglarp är numer en fröjd. Imorgon är det dags igen, vi kommer på morgonkvisten!

 8. Tittade förbi nu på förmiddagen och köpte världens smarrigaste efterrätt …, som jag inte vet vad det var .., lite limesmak och små skorpsmulor upptill och något himmelskt gott i botten ..,allt serverat i en liten, liten plastbytta! Hjälp, så gott!
  Tack! hälsar Elisabet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s