Glasstårta till midsommar

Midsommar kräver en tjusig glasstårta, och den här kan lätt förberedas några dagar innan. Ta fram tårtan en kvart före servering och dekorera med spritsad grädde, färska bär och choklad.

Bestäm dig först för ett format, och se till att du har tårtformar eller något annat som du kan forma glassen i. Den här tårtan bygger nämligen på att man först låter glassen smälta till halvmjuk konsistens, och sedan pressar ner den i den form man vill ha. Sedan monterar man tårtan i flera lager, varpå man ställer den i frysen. Till min tårta använde jag bland annat SIA Glass nya Siciliano Casssata med apelsinlikör, bitar av körsbär, rostad mandel och mörk choklad.

Så här gör du marängbottnarna:
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm citronsaft
Vispa äggvitorna, citronen och hälften av sockret till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och rör om försiktigt. Häll upp skummet i en sprits eller plastlåse, och spritsa ut i spiralform till lagom stora plattor på en plåt med bakplåtspapper.
Baka av i 100°C i cirka en timme.

Det är ganska tuffa veckor som väntar, så i dag åkte jag ut till ett av mina favoritställen, Sörby Naturhälsogård, och satte mig en stund på den här stenen. Jag är inte den mediterande typen direkt, men när jag kommer hit ut blir jag lugn. Det är så otroligt fint.


Elisabet Nilebrant som lagar maten på Sörby gör ett fantastiskt jobb. Makrill, spenatpaj, ägg och grönsaker från gården avnjöts i sällskap av Vitaliya från mitt Success Team på Falkenbergs Näringsliv.

Och alldeles intill ligger Nackagårds snickeri och byggnadsvård som nyligen byggt ut sin butik. Egentligen var det inte öppet, men Anders Olesen var snäll lät mig köpa en hink kittvit linoljefärg.

En reaktion på ”Glasstårta till midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s