En hamburgare på vägen

Ett litet tips: Om ni befinner er på resa hitåt nu i midsommarhelgen och blir lite hungriga, stanna på Susedalens rastplats mellan Getinge och Slöinge! Stället har fått sig en rejäl makeover och ett kulinariskt lyft, med lokala delikatesser på menyn. Vad sägs om en hamburgare från Mostorps Gård med levain från Solhaga och en låda med krispigt innehåll från Laholmschips? Riktigt gott, säger jag.

Detta måste vara en av Sveriges snyggaste rastplatser. Och på baksidan kan man sitta ute, avskärmad från motorvägen och blicka ut över det magiska landskap som Ante och jag fastnade för under alla resor ner till mormor i Köpenhamn. Här ska vi ha ett hus någon gång, tänkte vi. Och så blev det.

Det enda som är lite synd är att alla som kommer norrifrån måste gå i en liten gångtunnel under motorvägen för att komma till restaurangen. Men jag kan lova att det är värt promenaden.

Själva har vi just passerat Susedalen på väg söderut på väg mot vänner i Viken, efter en fantastisk början på midsommarafton i bageriet. Här kommer några bilder från dagen som gick.

Tilda jobbar sin andra sommar på Solhaga och jag är så glad för henne!

En kort paus för grannens brorsdotter Lisa Ahnlund, som jobbar sin första vecka här. Senaste halvåret har hon pluggat teater och sång i Danmark, hos oss blir hon kvar till slutet på juli. Det är jag också glad för!

Jag tror aldrig vi har haft så mycket människor i bageriet på samma dag, eller har jag kanske bara glömt hur det var förra sommaren? Vissa saker tog slut, men det fanns i alla fall bröd så att det räckte till alla som ville ha. Och så blev det en midsommartårta tårta över till oss, med Wapnö grädde och jordgubbar från Långås. Glad midsommar på er allihop, hoppas att ni har det riktigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s