Egen vaniljyoghurt

En ny favorit i mitt kylskåp är Wapnös nya matyoghurt. Det är bästa frukosten de dagar då hageriet har stängt. Jag skrapar ner fröna från 1/4 stång Tahitivanilj och 1-2 matskedar florsocker, rör om och ställer i kylen så att yoghurten drar åt sig smaken. Det blir så gott, och inte lika sött som köpe-vaniljyoghurt. Kvaliteten på vaniljen är helt avgörande för smaken. (Se nu till att handla ett par stänger av oss i bageriet om du har vägarna förbi, och det säger jag inte av egoistiska skäl utan av ren vilja att förbättra världen.)

Hela härligheten serveras i min nya favoritskål från Lettlandshjälpen, tillsammans med färska bär från trädgården och rostade hasselnötter och valnötter.

Jag älskar vårt monster till spis, en Rangemaster Classic som vi köpte direkt från England. Den har en så kallad frukostgrill, där man fixar perfekt rostade nötter på bara ett par minuter.

 

 

En reaktion på ”Egen vaniljyoghurt

Lämna en kommentar