Slöingerundan

I dag har jag fått prata jättemycket om mig själv och Solhaga. Först inför tusentals lyssnare i Sveriges Radio P4 Halland (lyssna här), och sedan för ett 5o-tal Långasandsbor på den lokala fastighetsföreningens årsmöte. Något som jag hela tiden återkommer till är att det inte bara handlar om mig själv och Solhaga. För utan de andra mathantverkarna här i närheten hade jag aldrig vågat satsa så här stort.

Det som har hänt i Slöinge de senaste åren är verkligen ett fenomen. Från att ha varit en avsomnad liten by med nedlagda affärer har samhället blommat upp och blivit ett besöksmål för finsmakare. Det är så många entreprenörer här som erhåller så kallat företagsstöd från Länsstyrelsen, att denna faktiskt skickade ut två reportrar och ägnade ett helt nummer av sin tidning åt fenomenet Slöinge nu i våras. (Läs pdf här).

Förra året lade jag märke till att många kunder pratade om att de åkte sin vanliga ”runda” till Slöinge för att handla något gott till helgen. Redan då pratade jag med några av de andra matföretagen om att göra en gemensam karta, men det var först när jag blev sängliggande i en elak förkylning i våras som det blev lite tid över att sy ihop det hela.

Med kartan vill vi visa vägen till det goda och genuina, därför utökades den till att även omfatta antik och second hand. Och ändå är detta bara en bråkdel av vad som händer i den här lilla hålan ska ni veta. Bara ett par hundra meter från oss har Slöinge Tennisklubb byggt en jättefin inomhushall, för att nämna ett exempel. Och så har vi ju Hallands Djursjukhus också, med Sveriges största klinik för hästar.

Oavsett om man alltså är häst, tennisspelare eller bara sugen på något gott är det alltså en bra idé att ladda hem kartan som pdf här och sätta kursen mot Slöinge. Och glöm inte kylväska, kan vara bra att ha om man handlar på Gudmundsgården, Mostorps Gård och SIA Glass.

Till vänster: Direktsändning från Solhagas veranda med ”Solfångarna” Marika Rennerfeldt och Ann Jornéus. Lyssna på sändningen här. Till höger: Med Börje Tönsgård som bjudit in mig till Långasand och fastighetsägarföreningens årsmöte.

2 reaktioner på ”Slöingerundan

  1. Med en karta i handen blir det där stoppet i Slöinge mer som ett besök..som får ta lite tid =) Kanske tom så mycket tid att man måste sova över..det har jag sett fram mot länge. Jag har allt kastat mina blickar upp mot pensionatet men hitills har vI ”bara” stannat till, på väg mot Köpenhamn eller Malmö. Nu kanske det ändå blir av med en liten weekend semester i Slöinge med bak, mat o antikt som röda trådar. Perfekt!

  2. Hade vägarna förbi Slöinge igår och fick tips om ditt bageri (när vi var på väg hem igen!!). Ser verkligen fram emot ett besök på nästa roadtrip!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s