Tacktal till min viktigaste person

I dag firar vi med brasa och mys, och en favoritdrink som är så härligt bitter och söt.

1 del vodka
1 del campari bitter
4 delar La Mortuacienne Mandarine

Ante och jag har precis kommit hem från Halmstad Slott, där jag fick mottaga BERTEBOs pris på 25 000 kronor av Hallands Akademi som hade sin årliga högtidsdag. Jag har inte varit i närheten av en frisörsalong på sex månader och fick i panik riva ut precis allt ur garderoben i morse för att hitta något annat än svarta bagartrasor och mysbyxor. Längst inne gömde sig en gammal favorit, en bomullsklänning från Vila och ett par beiga skor med klack som jag köpte på Lettlandshjälpen för 15 kronor. Gott så.

Först fick vi äta en god lunch, därefter blev det högtidsprogram med musik av fina stråkkvartetten Vindla och föredrag av bland andra Anna-Lena Ringarp från Språket i P1.

Rektorn för Högskolan i Halmstad, Mikael Alexandersson, höll ett anförande om mig och Solhaga. Han är trogen kund och berättade bland annat om hur han cyklat till Slöinge från Ugglarp många sommarmorgnar för att köpa baguetter både till sig och sina grannar. Så fint, jag blev alldeles rörd.

Landshövding Lars-Erik Lövdén delade ut diplom och blommor till migPeter von Braun på Mostorps Gård, konstnären Roj Friberg och vissångarna Alexandra och Henrik Murdoch.

Motiveringen till priset lyder:

Sara Wennerström, som nyligen fick en utmärkelse av Skåneländska Gastronomiska Akademien, uppmärksammas nu av Hallands Akademi för att hon tagit tillvara ett gammalt kulturarv, stöpt om det i modern form och därmed skapat en plats för inspiration och livskvalitet. Hon lyckas binda samman entreprenörskap och nyskapa halländsk matkultur.

Under ceremonin hölls inga tacktal, så här kommer en sak jag vill säga.

Jag är så glad och tacksam över att få det här priset, och särskilt över det som står i motiveringen. Att få vara med och nyskapa halländsk matkultur var precis det jag ville med mitt bageri. Men det hade aldrig gått utan den person som står mig allra närmast, och det är framför allt honom jag vill tacka. Min make och Solhagas styrelseordförande Ante, som har lämnat och hämtat våra barn, lagat alla middagar, masserat mina fötter, dammsugit, kört leveranser, moppat bagerigolv sena kvällar. Och som alltid är min klippa när jag behöver luta mig. Oändligt stort tack för det. 

Det är stunder som den här man kan tänka tillbaka på….

… när man till exempel skurar bort gammal surdeg från sopbingen, med äckelvatten droppande från ovan.

6 reaktioner på ”Tacktal till min viktigaste person

  1. Vill bara tacka för ett fint blogginlägg som både har stringens och ett lämpligt personfokus. Redan i rubriken kände jag vibbarna av ”kvalitetsinlägg”. Och du levererar som vanligt det lilla extra, något som vi som står dig nära samt alla som älskar gott bröd upplever.

  2. Stort grattis!
    Har inte haft nöjet att prova dina bröd än men älskar denna bloggen och surfar in var och varannan dag för att se om det finns nya underbara recept att baka. Hittills har de jag bakat smakat mumma och mitt första riktigt lyckade surdegsbröd var ditt med öltopping = ljuvligt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s