Vi avslutar plommonveckan med en väldigt enkel sak man kan göra för att ta tillvara så mycket frukt som möjligt. Låt det här stå och dra till jul, så har du något ljuvligt att servera till glassen eller något fint att ge bort. Använd vilken sprit du vill. Själv rotade jag fram en flaska Grand Marniér Cherry som stod och dammade i källaren.
Lägg följande i en ren glasburk:
600 g urkärnade plommon i halvor
1/2 tsk hela kardemummakärnor
1 kanelstång
1/2 dl Grand Marniér
Sedan kokar du en sockerlag:
300 g socker
300 g vatten
Koka upp tills sockret har löst sig.
Häll sockerlagen i burken så att den täcker all frukt. Låt dra i några veckor.
Räcker det verkligen med en halv deciliter av själva styrkedrycken?
Hej,
Jag har letat jättelänge efter ett bra recept på Grekiskt bondbröd på surdeg. Har ni något sådant som ni skulle vilja lägga upp? Jag skulle bli väldigt glad och tacksam för detta i så fall.
Tack för en toppenblogg
Mvh
Hanna
Hej Hanna, jag har inget sådant recept, men jag kan lätt göra ett! Jag skriver upp det och hoppas kunna återkomma snart. Kul att du gillar bloggen! :)