Plommon i Grand Marniér lagom till jul

Vi avslutar plommonveckan med en väldigt enkel sak man kan göra för att ta tillvara så mycket frukt som möjligt. Låt det här stå och dra till jul, så har du något ljuvligt att servera till glassen eller något fint att ge bort. Använd vilken sprit du vill. Själv rotade jag fram en flaska Grand Marniér Cherry som stod och dammade i källaren.

Lägg följande i en ren glasburk:
600 g urkärnade plommon i halvor
1/2 tsk hela kardemummakärnor
1 kanelstång
1/2 dl Grand Marniér

Sedan kokar du en sockerlag: 
300 g socker
300 g vatten
Koka upp tills sockret har löst sig.

Häll sockerlagen i burken så att den täcker all frukt. Låt dra i några veckor.

3 reaktioner på ”Plommon i Grand Marniér lagom till jul

  1. Hej,

    Jag har letat jättelänge efter ett bra recept på Grekiskt bondbröd på surdeg. Har ni något sådant som ni skulle vilja lägga upp? Jag skulle bli väldigt glad och tacksam för detta i så fall.

    Tack för en toppenblogg

    Mvh
    Hanna

    1. Hej Hanna, jag har inget sådant recept, men jag kan lätt göra ett! Jag skriver upp det och hoppas kunna återkomma snart. Kul att du gillar bloggen! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s